BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda düşüş sürüyor----

Dolarda düşüş sürüyor

Dolarda düşüş sürüyor
28 Temmuz 2016 - 09:34 www.finansgundem.com

Fed'in faiz kararı ardından dolar/TL güne düşüşle başladı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışına gitmemesi ardından gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde dolar karşısında görülen iyimserlikle dolar/TL tarihi rekor seviyelerinden uzaklaşarak düşüşle başladı.

Darbe girişimi, olağanüstü hal (OHAL) ilanı, S&P'nin kredi notu indirimi ve indirimlerin devam edebileceği endişeleriyle geçen hafta sert satış baskısı kalan kur hafta başından beri kısmen daha stabil bir seyir izledi. Kur tepki alımlarıyla yönünü aşağı çevirdi.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Bir sonraki Fed toplantısı Eylül'de uzun bir süre var. ABD'de faiz artışı bu sürede piyasada konu olmayacak. Bu nedenle bir iyimserlik söz konusu" dedi.

Fed dün sonlanan iki günlük toplantısının ardından faizleri değiştirmezken, ABD ekonomisine dair kısa vadeli risklerin azaldığının altını çizerek, bu yılın ilerleyen dönemlerinde para politikasında sıkılaşmaya gidilmesi için açık kapı bıraktı.

FedWatch Group göstergelerine göre işlemciler Fed'in Eylül ayında faizleri artırmasına yaklaşık yüzde 20 ihtimal verirken, Aralık ayında faizlerin artırılmasına yarı yarıya ihtimal veriliyor.

Bankacılar bugün dış piyasalarda ABD işsizlik maaşı başvurusu verilerinin yakından izleneceğini Cuma günü sonuçlanacak olan Japonya Merkez Bankası (BOJ) toplantısının ve olası yeni bir parasal genişleme adımının ise haftanın kalan en önemli dış gündem maddesi olduğunu belirttiler.

Bankacılar iç piyasalarda her şeyin normale dönmediğini ancak ilk sert satış baskısı ardından tepki alımları yeni pozisyon açılmalarıyla bir miktar iyimserlik gözlendiğini belirtirken, bu iyimserlik TL'nin hafta başından beri gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışmasını da beraberinde getiriyor.

Dolar/TL'nin geçen hafta 3.0970 ile tarihi zirveyi görürken, 15 Temmuz Cuma günü darbe girişimi öncesi kapanış seviyesine göre TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 6.7'ye ulaşmıştı. Şuanda ise bu kayıp yüzde 4 civarında seyrediyor.

Dün akşam 3.03 civarında işlem gören dolar/TL, bu sabah itibarıyla 3.0126/3.0150 seviyesinde işlem görüyor.

Dün akşam saatlerinde 3.18 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 3.1745/3.1770, 3.33 civarında olan euro/TL ise 3.3361/3.3386 seviyesinde bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)