BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar zirveden uzaklaşmıyor----

Dolar zirveden uzaklaşmıyor

Dolar zirveden uzaklaşmıyor
02 Aralık 2016 - 10:20 www.finansgundem.com

Dolar/TL güçlü dolar ve iç siyasi gelişmelerle yukarı yönlü seyrini sürdürüyor

Dolar/TL, doların küresel bazda güçlü seyri ve referandum başta olmak üzere iç siyasi gelişmelerle yukarı yönlü seyrini sürdürüyor.

Dün öğlen saatlerinde Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarında haftaya Anayasa değişikliğini Meclis'e sunacakları açıklaması ve karar meclisten çıktıktan 60 gün sonra referanduma gidileceği beklentileri ile Türk lirası varlıklarında hareketlilik arttı.

Yaşanan hareketlilik sonrasında tarihi rekorunu 3,5 seviyesinin üzerine çıkaran dolar kuru bu sabah ise hafif düşüşle güne başladı. 3,5060 ile tüm zamanların rekorunu kıran kurda bu sabah ilk işlemler 3,4880 TL'den geçiyor. Dolarla birlikte tarihi zirve seviyesini 3,7414'e çıkaran euro ise bu sabah 3,7260 TL'den satılıyor.

TL varlıklarında oynaklığın artması üzerine bugün Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanma kararı aldı. Saat 17:00’de toplanacak kurul, ekonomideki son durumu değerlendirecek.

ABD tarafında ise dün gelen işsizlik haklarından yararlanma başvuruları verisi haziran ayından beri gerçekleşen en yüksek seviyeye ulaşması sonrası dolar varlıkları ilk tepki olarak değer kaybetse de verinin etkisi sınırlı kaldı.

Euro Bölgesi'nde ise Almanya tarafından gelen PMI verisi beklentileri karşılayamadı. Buna rağmen Euro Bölgesi'nden gelen PMI verisi ve işsizlik oranının beklentileri karşılaması Euro varlıklarını olumlu etkiledi.

Piyasalarda bugün TSİ 16:30'da açıklanacak Kasım ayına ilişkin ABD tarım dışı istihdam verilerinin küresel anlamda yön belirleyici olması bekleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)