BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar zirvede piyasanın gözü ABD'de!----

Dolar zirvede piyasanın gözü ABD'de!

Dolar zirvede piyasanın gözü ABD'de!
28 Ekim 2016 - 12:19 www.finansgundem.com

Piyasaların gözü 15:30’da açıklanacak ABD büyüme verisine odaklandı. Verinin önceside dolar/TL'de rekorlar peş peşe geldi

İç ve dış dinamiklerin etkisiyle yükseliş trendinde olan dolar/TL, Merkez Bankası'nın dün açıkladığı enflasyon raporunun ardından yeniden hareketlenmeye başladı. ABD eksenli beklentilerinin de etkisiyle dolar/TL’de bugün yeni tarihi zirve seviyeler test ediliyor.

Güne yükselişle başlayan ve tırmanışını sürdüren kur 3.12 eşiğini de aşarak 3.1272 seviyesine kadar yükseldi. Dolar/TL saat 12:00 itibariyle 3.1208 seviyesinde yer aldı.

Analistler, küresel piyasalarda azalan risk iştahına bağlı olarak ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 1,87 ile yaklaşık 5 ayın zirvesini gördüğünü, doların da diğer para birimleri karşısında değer kazandığını ifade ediyor.

Dün TCMB enflasyon raporunda gıda enflasyon tahminlerinin aşağı çekilmesi, TÜFE tahminlerinin ise bu sene için sabit tutulup gelecek yıl için yükseltilmesinin çekirdek enflasyon göstergelerinin sorgulanmasına neden olduğunu dile getiren analistler, dolar/TL'nin çekirdek enflasyonun temel değişkeni varsayıldığı için Türk lirası üzerinde baskı oluştuğunu belirtti.

Öte yandan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artış beklentileri artarak devam ediyor.

Yanı sıra Irak ve Suriye'de savaşın ivme kazanmasına bağlı artan jeopolitik riskler de TL'de baskı yaratıyor.

Gözler ABD büyüme verisinde

Analistler, TSİ 15:30'da ABD'den gelecek olan 3. çeyrek büyüme verisinin dolarda hareketliliği artırabileceğini ifade ediyor. ABD ekonomisin yılın 3. çeyreğinde yüzde 2.6 oranında büyüme kaydetmesi bekleniyor.

Teknik açıdan tarihi zirvesini peş peşe yenileyen kur tarafında bu görünümün devam etmesi durumunda ilk önemli direnç noktası 3.15 seviyesi olarak gösteriliyor. Kurda görülen sert çıkışın ardından kar realizasyonları gelmesinin de mümkün olduğu belirtilirken, olası geri çekilmelerde ise 3.0840 seviyesinin önem taşıdığı ifade ediliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)