BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar yatırımcıları pes mi ediyor?----

Dolar yatırımcıları pes mi ediyor?

Dolar yatırımcıları pes mi ediyor?
22 Mart 2017 - 11:38 www.finansgundem.com

ABD seçimlerinde eklenen dolar pozisyonları tamamen çözülmüş gibi görünüyor

Trump fiyatlaması başladıktan dört ay sonra yatırımcılar, küresel çapta havlu atıyorlar.

Bank of America Corp.'un dolardaki pozisyonlanma ve hedge fonları ve müşterileriyle anketlerinden ve vadeli kontratlardan derlediği verilerin verdiği sinyal bu yönde. Bankanın verilerine göre ABD seçimlerinden sonra eklenen uzun dolar pozisyonları tamamen kaybolmuş durumda.

Myria Kyriacou öncülüğündeki Bank of America stratejistlerinin kaleme aldığı araştırma notunda, ABD seçimlerinin öncesinde ve hemen sonrasında oluşan dolar pozisyonları tamamen çözülmüş gibi görünüyor.” ifadesi yer aldı. Raporda, sözk onusu pozisyonlanmanın dolardaki bir sonraki geniş hareketi tetikleyen ana unsur olmayacağının altı çizildi.

Kyriacou ve çalışma arkadaşlarına göre iyi haber dolarda çözülecek çok fazla yukarı veya aşağı yönlü dolar pozisyonlarının olmaması. Bu, Donald Trump'ın seçim zaferinden beri yüzde 7 gerileyen ABD Doları'nın -somut bir mali politika sunulması haricinde- belirli bir bant içerisinde hareket edebileceği anlamına geliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)