BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar ve euroda son durum!----

Dolar ve euroda son durum!

Dolar ve euroda son durum!
10 Ocak 2017 - 09:45 www.finansgundem.com

Dün 3.74 ile zirve yenileyen dolar/TL, bu sabah ilk işlemlerde rekoru 3.77'in üzerine taşıdı. Euro, ise 4 liranın üzerine çıktı

Küresel değer kazancı ve yurtiçi endişelerin baskısıyla dün 3.74 ile tarihi zirveyi gören dolar, bu sabah ilk işlemlerde rekorunu 3.77'nin üzerine taşıdı. Euro ise 4 liranın üzerine çıktı.

Dolardaki küresel değer kazancı ve devam eden lokal endişelerle dün sert yükselişle tarihi zirveyi gören dolar/TL, bu sabah rekor yolculuğuna devam ediyor.

Güne 3.72 seviyelerinden başlayan dolar kuru, dakikalar içerisinde 3.7784 seviyesine yükselerek rekor tazeledi. Bu seviyenin görülmesinden sonra bir miktar gerileyen dolarda saat 10:05 itibariyle işlemler 3.7530 seviyesinden geçiyor.

Euro ise 4 seviyesinin üzerine çıkarak rekor kırdı. 4.0034'ü gören euro kuru, aynı saat itibariyle 3.98 seviyesinde hareket ediyor.

Bankacılar dün TL'de negatif ayrışma için belirli bir haber ya da gelişme olmadığını, negatif ayrışmayı mevcut gelişmelerin oluşturmaya devam ettiğini söylediler.

Dolar neden yükseliyor?

Genel çerçevede kuru baskılayan lokal unsurlar arasında TCMB'nin siyasi endişelerle TL'nin sert değer kayıplarına karşın faiz adımlarını kullanmaktan çekinebileceği endişesi, faiz adımlarının kullanılması halinde siyasilerle yaşanabilecek gerilim ihtimali, Türkiye'ye tek yatırım yapılabilir notu veren Fitch'in 27 Ocak'taki değerlendirme tarihinin yaklaşması ile siyasi ve jeopolitik gelişmeler öne çıkıyor.

Buna paralel dün de gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi olan TL'de yılbaşından bu yana değer kaybı yüzde 4.5 oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)