BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar Trump ile birlikte yükselecek!----

Dolar Trump ile birlikte yükselecek!

Dolar Trump ile birlikte yükselecek!
19 Ocak 2017 - 09:47 www.finansgundem.com

HSBC Holdings, doların ABD yeni başkanı Donald Trump'ın hem zayıf dolar hem de korumacı politikaları birlikte yükseleceği tahmininde bulundu

HSBC Holdings Plc'ye göre, Donald Trump hem zayıf dolara hem de korumacı dış ticaret politikaları birlikte götüremeyecek.

Hong Kong'da Bloomberg Television'una Man'e değerlendirmelerde bulunan HSBC'nin Döviz strateji küresel başkanı David Bloom, "Trump'ın istihdamı artırma ve ABD imalat sektörünü canlandırma şeklindeki seçim vaadi, açıkta fazla doları bulunan gelişen piyasaları zor durumda bırakacaktır," dedi. Bloom, doların, yatırım akışlarının dünyanın en büyük ekonomisine tekrar geri döndüğü zaman destek bulacağını sözlerine ekledi.

Bloom, "Eğer Trump, söylediği gibi, maliye politikasını gevşetirse, bu daha sıkı para politikası ve daha güçlü dolar anlamına gelecektir," dedi ve "Trump aynı anda zayıf dolar, maliye politikası ve yüksek faize sahip olamaz. Hepsini bir arada yapamazsınız" şeklinde görüş bildirdi.

ABD ekonomi politikasına ilişkin belirsizlikler Döviz piyasalarında sert dalgalanmalara neden oldu. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü, seçilmiş ABD Başkanı Donald Trump'ın doların kısmen Çin'in kendi para birimini düşük tutmasından dolayı zaten "çok güçlü" olduğunu söylemesinin ardından Temmuz ayından bu yana en sert düşüşünü gösterdi. Fed Başkanı Janet Yellen, Çarşamba günü yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin merkez bankasının tam istihdam ve fiyat istikrarı hedflerine "yakın" olduğunu ve ekonomideki iyileşmenin süreceğine güvendiğini söyledi. Yellen, "Ben ve çalışma arkadaşlarımın büyük kısmı geçen ay faizin 2019 yılının sonuna kadar yılda birkaç kez artırılmasını bekliyordu" dedi.

ABD’de balon ekonomisi bitiyor

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)