BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar saldırıya ne tepki verdi?----

Dolar saldırıya ne tepki verdi?

Dolar saldırıya ne tepki verdi?
29 Haziran 2016 - 09:20 www.finansgundem.com

Dolar/TL 2.90 civarındaki seyrini sürdürüyor, güvenlik endişeleri riskleri artırıyor

Dolar/TL, Brexit sonrası sert kayıpların ardından gelişmekte olan ülke para birimlerine ilişkin satış baskısının yerini iyimserliğe bırakmasıyla dolar/TL yeniden 2.90 civarında seyrediyor.

Geçen hafta 24 Mayıs'tan beri en yüksek seviye olan 3.0015'e kadar yükselen dolar/TL dün günü 2.90'ın hemen altında tamamlamıştı. Kur bu sabah ise güne 2.90 sınırında başladı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün gece meydana gelen patlama güvenlik endişelerini tetiklerken küresel iyimserlik piyasalara yansımaları sınırlandırıyor.

Bankacılar Brexit sonrası ABD Merkez Bankası (Fed) 2016 yılını faiz artırmadan pas geçebileceğine ilişkin kuvvetlenen inanışlar ve İngiltere'nin ABden çıkmasının teknik manada engellerle karşılaşabileceği yönündeki haberlerin gelişmekte olan piyasalara ilişkin iyimserliği tetiklediğini söylediler.

Asya borsaları İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararının etkilerinin yavaş yavaş geçmesiyle beraber küresel piyasalarda yaşanan toparlanmaya katılırken, yatırımcılar merkez bankalarının yeni parasal teşvik ihtimallerini değerlendiriyor.

Öte yandan Türkiye'nin Rusya ve İsrail ile ilişkilerinin normalleşebileceği beklentisinin ve lokal döviz satışları da son dönemde kurdaki kayıpları sınırlayan ya da düşüşleri hızlandıran nedenler olarak ön plana çıkıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)