BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar OHAL açıklaması ile 3 TL'yi test etti----

Dolar OHAL açıklaması ile 3 TL'yi test etti

Dolar OHAL açıklaması ile 3 TL'yi test etti
29 Eylül 2016 - 12:21 www.finansgundem.com

Güne yükselişle başlayan dolar 3 TL seviyesini aştı, daha sonra kritik seviyenin altına düştü

Güne 2,98 seviyesinden başlayan dolar/TL paritesi 3 seviyesini test etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara yaptığı konuşmada; OHAL'de 3 aylık sürenin yeterli olmayacağını söylemesi ve gelişmekte olan piyasalardaki bozulmanın etkisiyle kur 3 TL'yi geçti. Daha sonra gerileyen dolar şu sıralarda 2,9990 seviyesinden işlem görüyor.

OHAL DOLARIN ATEŞİNİ YÜKSELTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın OHAL'de 3 aylık sürenin yeterli olmayacağını söylemesinin yükselişte etkili olduğu belirtiliyor.

Erdoğan muhtarlara yaptığı konuşmada, "Bu devletin terör uzantılarından arındırılması için zamana ihtiyaç var. 3 aylık sürenin yeterli olmayacağı görülüyor. Dün yaptığımız MGK'da OHAL'in 3 ay daha uzatılması için hükümete tavsiyede bulunduk" dedi.

"BELKİ 12 AY DA YETMEYECEK"

Erdoğan konuşmasında Fransa'da toplamda bir yıllık olağanüstü hal olduğunu hatırlatarak "Dünyadan kimse Fransa'ya diyor mu 'Siz niye bir yıl olağanüstü hal ilan ettiniz?'. Bakan arkadaşlara bunlar akıl veriyorlar, diyorlar ki 'Bir yıl olağanüstü hal Türkiye için doğru değil. Şu üç ayı bir daha uzatmayın ha'. Dur bakalım, sabırlı ol. Belki 12 ay da yetmeyecek." dedi.

Piyasaların gözü kulağı dün akşam Fed Başkanı Janet Yellen'in Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı açıklamalardaydı. Yellen faiz artışı için belli bir takvimleri olmadığını ancak ekonominin yıl sonuna kadar faiz artışına hazır olduğuna inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan çıkışı

Moody's sonrası kurda yukarı yönlü gitme isteği devam ediyor. Dün içeride Çetinkaya'nın Sanayi Odası Meclis toplantısında yaptığı konuşma takip edildi. Çetinkaya, son çeyrekten itibaren toparlanmanın başlamasını beklediklerini belirtti. Turizm gelirlerindeki düşüşün kısa vade de ekonomiye ivme kaybettiğini ifade eden TCMB Başkanı, gıda komitesinin yeniden yapılandırılmasının enflasyon ile mücadeledeki kararlılığı yansıttığını söyledi.

Özellikle FED Başkanlarından gelen açıklamalar Gelişen ülke kurları üzerinde FED Baskısını artırırken, diğer taraftan Cezayir'de gerçekleşen gayri resmi OPEC toplantısından üretimi düşürme kararı alınması ve petrol fiyatlarındaki yükseliş enerji ithalatı yapan ülkeler üzerinde negatif etki yarattı.

Analistlere göre Asya seansında da 2.98 seviyelerinde kısıtlı bir seyir izleyen Dolar/TL kurunun günlük periyotta gelişmeleri 2.9660 - 2.99 bant aralığında fiyatlamayı sürdürmesi beklenmektedir. Kısa vadede düşüşlerde 2.9700 ve 2.9660 kademeleri test edilebilecek seviyeler olup, beklentinin üzerinde sert geri çekilmelerde 2.9550 - 2.94 bant aralığı hedeflenmelidir.

Aksi durumda yukarı yönlü fiyatlamalarda ise 2.99 - 2.9950 bant aralığının piyasayı yukarı yönlü tutması beklenirken, beklentinin üzerinde yükselişlerde 3.0150 seviyesi hedeflenerek piyasa yönünde kalmaya özen gösterilmelidir.

Bugün yurtiçinde yabancı turist girişi, ABD'de ise büyüme rakamları açıklanacak.

Altın "OPEC" sonrası zayıflayan dolardan destek aldı

 

Borsa yüzde 0.15 puanla eksiye geçti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şahane29 Eylül 2016 14:32

    Hükümete gerek yok hep OHAL ile yönetsinler bizi. Milletvekili, bakan vs. gerek yok.Tasarruf da olur hem...