BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar 3.40 TL'yi test edebilir----

Dolar 3.40 TL'yi test edebilir

Dolar 3.40 TL'yi test edebilir
03 Mayıs 2017 - 11:36 www.finansgundem.com

Rabobank Stratejisti Matys, dolar kurunda gerileme bekliyor

Rabobank Gelişen Piyasalar FX Stratejisti Piotr Matys, enflasyon verisini ve kur beklentilerini anlattı.

Nisan ayı enflasyon verisini değerlendiren Matys, enflasyonun hala oldukça yüksek olduğunu, yılın 2. yarısında kademeli olarak düşmeden önce bu yükseliş trendinin gelecek aylarda da devam edebileceğini belirtti.

Matys, TCMB'nin yüksek gelen enflasyon rakamı sonrası adım atıp atmayacağı sorusuna "TCMB geçen hafta GLP faizinde beklenenden fazla artış yaparak güçlü mesaj yolladı. Merkez Bankası likiditeyi daha da sıkı şekilde takip edeceği mesajını verdi, sıkı likidite kurdaki baskıyı olumlu etkileyecek. Bu şekilde kurun 3.50 seviyelerinde kalması sağlanabilir." yanıtını verdi.

Matys kurun ilerleyen günlerde daha fazla düşebileceğini belirterek "Türk Lirası dolara karşı biraz daha değer kazanabilir, Dolar/TL önümüzdeki haftalarda 3.40 seviyelerini test edebilir, MB'nin adımlarının TL'yi destekleme açısından çok önemi var" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yüksel Gülmez03 Mayıs 2017 16:03

    Dikkatli takibe devam

  • akıl03 Mayıs 2017 12:40

    hep aynı tatktikkk..iyice düştüğü yerden (3.52 ) döneceğini anlayınca toplamak için biraz daha düşsün diye yerliyi son bi kez silkeleme taktiğiii..

  • xyz03 Mayıs 2017 12:29

    nasıl sallamışsın belli değil..işsizliğin enflasyonun ve faizin arttığı her ortam olumsuz algılanır ve yerli yabancı korkup dolar alım eğilimi oluşur..