BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar 3 haftanın en düşük seviyesine indi----

Dolar 3 haftanın en düşük seviyesine indi

Dolar 3 haftanın en düşük seviyesine indi
31 Mayıs 2017 - 11:58 www.finansgundem.com

Piyasalar için en önemli gündem maddesi olası kabine revizyonu olurken, dolar fiyatları 3.5324 seviyesini görerek 8 Mayıs'tan beri en düşük seviyeyi gördü.

TCMB'nin swap ihalesinde talebin azalması ve bazı yabancı raporlarda TL'de yeni pozisyon açılması yönündeki önerilerin dün gevşemeye neden olduğu dolar/TL, bu sabah güne 3.54 seviyesinden başladı. Dolar kuru sonrasında düşüşünü sürdürerek en düşük 3.5324 seviyesine gerileyertek 3 haftanın en düşük seviyesini gördü.

GÜNÜN ÖNEMLİ VERİLERİ

Yurt içinde saat 17.00'de Hazine'nin üç aylık borçlanma stratejisi açıklanacak.

Yurt dışında ise 12.00'de euro bölgesi enflasyon ve işsizlik, 16.45'te ABD Chicago PMI ve 17.00'de ABD bekleyen konut satışları verileri açıklanacak.

EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ OLASI REVİZYON

Piyasalar halen kabinede yapılabilecek bir revizyonu gündemin en önemli maddesi olarak izlemeye devam ediyor. Reuters'da kısa bir süre önce yayınlanan analizde de belirtildiği üzere hükümette ekonomi yönetiminin yeniden tek elde toplanması değerlendiriliyor.

Öte yandan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dünkü açıklamaları kabine revizyonu olup olmayacağı konusunda bir soru işareti yaratırken, AKP'li yetkililer bu yorum için erken olacağını ancak bir revizyon olsa da büyük çaplı olmasını ve eylem planında bir değişiklik olmasının beklemediklerini söylediler.

TL POZİTİF AYRIŞTI

Dolar/TL bir süredir 3.55-3.65 bandında sıkışık bir seyir izlerken, dün TL'nin benzer gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışmasıyla kur 3.5415'e kadar geriledi. Analistler kurda aşağı hareketin devamı için 3.55 seviyesinin altında kalıcı olması gerektiğini belirtiyor. Bu noktada doların küresel hareketi de izlenirken, Fed'in bu yıl toplamda üç faiz artırımı yapıp yapmayacağı konusunda bir sinyal niteliğindeki Cuma günü açıklanacak olan ABD tarımdışı istihdam verisi de piyasalarca takip edilecek.

Ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya ilişkileri hakkında devam eden incelemelerin ortaya çıkardığı siyasi açmaz ve bu nedenle ABD ekonomisini rahatlatacağı düşünülen vergi indirimi ve harcama paketlerinin Kongre'den geçmesinin zorlaşacağı beklentisi dolar üzerinde baskı yaratıyor.

TAHVİL BONO PİYASASI

Tahvil bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge olan 24 Şubat 2027 itfalı tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 10.58, valörde son işlemde yüzde 10.60 seviyesinde gerçekleşti.

Öte yandan iki yıllık yeni gösterge olan 15 Mayıs 2019 itfalı tahvilin ortalama bileşik faizi dün spot kapanışta ortalama yüzde 11.14, valörde son işlemde yüzde 11.09 seviyesinde gerçekleşti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)