BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğu ve Güneydoğu'ya 35 milyarlık dolarlık dev proje----

Doğu ve Güneydoğu'ya 35 milyarlık dolarlık dev proje

Doğu ve Güneydoğu'ya 35 milyarlık dolarlık dev proje
27 Ağustos 2016 - 07:44 www.finansgundem.com

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu terörün tahribatından kurtaracak cazibe merkezleri için 30-35 milyar TL yatırım yapılacak

Başbakan Binali Yıldırım’ın, bu göreve geldikten sonraki ilk önemli projesi cazibe merkezleri eylül ayında faaliyete geçiyor. Hükümet, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini tamamladı. Projeler, Eylül ayından itibaren faaliyete geçecek. Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlar, 2019’a kadar sürdürülecek projeleri bölgeye giderek vatandaşlarla paylaşacak. 

5 YIL ALIM GARANTİSİ VERİLECEK

Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu’yu terörün tahribatından kurtaracak cazibe merkezleri için 30-35 milyar TL yatırım yapacaklarını açıkladı. Yatırımlara yönelik destek ve teşvikler, terörle mücadelenin devam ettiği veya bu mücadeleden dolaylı olarak etkilenen 20 ili kapsayacak. Bu illerde yatırım açığını kapatmak, istihdamı artırmak ve işsizliği azaltmaya yönelik tedbirler alınacak. Kamu-özel sektör ortaklığıyla söz konusu illere fabrikalar, işyerleri kurulacak. Üreticiye sembolik ücretlerle, bazen de bedelsiz yerler verilecek. Üretime 5 yıla kadar alım garantisi verilecek. Kamu alımları Ankara’dan, İstanbul’dan değil, bölgedeki şehirlerden yapılacak. Yatırımlar; tarım, ulaştırma, altyapı, enerji, sağlık, turizm ve eğitim alanlarını kapsayacak.

ÖZELLİĞİNE GÖRE YATIRIM

Desteklerden kadınlar ve gençler öncelikli olarak yararlanacak. Destek ve teşvik için ilave bütçe konulacak. O ilin veya ilçenin özelliğine göre yatırım önceliği belirlenecek. Kars ve Muş’a büyükbaş hayvancılık, Şanlıurfa’da tahıl, Malatya’da tekstil yatırımları teşvik edilecek.

VOLKAN YANARDAĞ/GAZETE HABERTÜRK

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)