BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDiktatör Franco'nun mezarı taşınıyor----

Diktatör Franco'nun mezarı taşınıyor

Diktatör Franco'nun mezarı taşınıyor
17 Aralık 2018 - 17:17 www.finansgundem.com

İspanya Yüksek Mahkemesi, ülkeyi neredeyse 40 yıl boyunca kan gölüne çeviren Franco'nun anıt mezarının açılması yönünde hüküm verdi.

İspanya'da sosyalist hükümetin 1936-1975'te ülkeyi  yöneten diktatör General Francisco Franco'nun kemiklerinin anıt mezardan  çıkartılması kararına mahkeme onay verdi. 

Yüksek Mahkeme, diktatör Francisco Franco'nun kemiklerinin Şehitler  Vadisi'ndeki (Valle de los Caidos) anıt mezardan çıkartılması kararına ihtiyati  tedbir uygulanması yönünde Franco'nun ailesinin yaptığı başvuruyu reddetti. 

Azınlık hükümetiyle geçen haziran ayından bu yana ülkeyi yöneten  Sosyalist İşçi Partisi (PSOE), 8 Kasım'da Bakanlar Kurulu'nda diktatör Franco'nun  kemiklerinin anıt mezardan çıkarılması kararını almış, meclis de buna onay  vermişti.

İspanya resmi haber ajansı EFE, Başbakanlık kaynaklarına dayanarak  verdiği haberde, diktatör Franco'nun kemiklerinin anıt mezardan çıkarılmasının  ocak ayı sonunda yapılmasının öngörüldüğünü belirtti.

Diktatör Franco'nun kalıntılarının nereye taşınacağı henüz bilinmiyor.

Başkent Madrid'in 60 kilometre kuzeyindeki Valle de los Caidos'ta  bulunan diktatör Franco ve faşist Falange partisinin kurucusu Jose Antonio Primo  de Rivera'nın mezarlarının yanında aynı zamanda İspanya İç Savaşı'nda hayatını  kaybedenlerden 33 binden fazla kişinin toplu mezarı da bulunuyor.

Hükümet, bu mezarların da açılıp cesetlerin kimlik tespitlerinin  yapılmasının ardından ailelerine teslim edilmesini planlıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)