BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDikkat! Sağın, solun, yanın hepatit dolu----

Dikkat! Sağın, solun, yanın hepatit dolu

Dikkat! Sağın, solun, yanın hepatit dolu
29 Temmuz 2013 - 11:58 www.finansgundem.com

Hepatit B de C çok sinsi seyrettiği için hastaların sadece % 10’una tanı konulduğu tahmin ediliyor

Sinsi hepatit hastalığı, her geçen gün daha fazla insan sağlığını tehdit ediyor. Özellikle Hepatit B’nin ülkemiz açısından önemli bir sorun olduğunu belirten Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak, Türkiye’de 2–3 milyon Hepatit B taşıyıcısı olduğunu söyledi.
350 bin ile 700 bin arasında da kronik Hepatit C hastası olduğunu vurgulayan Prof. Tabak, “Her iki kronik hepatit de çok sinsi seyrettiği için hastalarımızın yaklaşık % 10’na tanı koyulduğu tahmin ediliyor” diye konuştu.
O KADAR ÇOK BULAŞMA YOLU VAR Kİ...
Viral hepatitlerin bulaş yolları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Tabak, şunları söyledi: “Viral hepatite yol açan HAV, HBV, HCV, HDV ve HEV diye 5 virüs var. Her virüsün bulaşma şekli farklı. HAV ve HEV özellikle hijyen koşullarına yeterince önem verilmeyen, su dağıtım ve kanalizasyon sistemlerinin yetersiz olduğu toplumlarda görülür. Hepatit B virüsü ve HCV’de ise bulaşma virüsle bulaşık kan ve diğer vücut sıvılarının deri ve mukoza yoluyla geçmesi, cinsel yol ve anneden çocuğa doğum sırasında ve sonrasında geçmesiyle olmaktadır. Özellikle deri yoluyla virüsün geçişinde enjektörler, dövme, akupunktur, yeterince temizlenmemiş cerrahi araç ve gereçler önemli rol oynamaktadır. Ev içinde ortak kullanılan diş fırçaları, oyuncaklar, kaşık-çatal, tıraş bıçakları, havlular da bulaşmada önemlidir. HDV kendi başına hastalık oluşturmayıp, sadece HBV olan kişilerde hastalığa yol açmaktadır."
(Ntvmsnbc)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)