BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSigara devi Türk kadın genel müdüre emanet----

Sigara devi Türk kadın genel müdüre emanet

Sigara devi Türk kadın genel müdüre emanet
06 Temmuz 2018 - 05:45 www.finansgundem.com

Dünyanın önde gelen şirketlerinden Philip Morris’in Türkiye Genel Müdürlüğü’ne Filiz Yavuz Diren atandı. 19 yıldır şirkette çalışan Diren, Türkiye’nin sayılı işkadınları arasında gösteriliyordu.

Türkiye dahil 180’den fazla ülkede faaliyet gösteren Philip Morris’in Türkiye Genel Müdürlüğü’ne Filiz Yavuz Diren atandı. Philip Morris/Sabancı’da 1999 yılında çalışmaya başlayan Diren, toplam yatırımı 1 milyar doların üzerinde olan firmanın genel müdürü oldu. Yoğun iş kariyerinin yanı sıra evli ve 3 çocuk annesi olan Diren, yaptığı çalışmalarla köylülerin ihracatçı olmasını sağladı.

DİJİTAL DÖNÜŞÜME LİDERLİK

Philip Morris International (PMI) ve Sabancı Holding ortaklığıyla 1992 yılında kurulan ve 20’nin üzerinde ülkeye ihracat yapan Philip Morris/Sabancı’nın yeni Genel Müdürü Diren, Türkiye’nin sayılı kadın iş insanları arasında yerini aldı. İTÜ Endüstri Mühendisliği’nden mezun olan ve ABD’de finans ve yönetim alanlarında MBA eğitimini tamamlayan Diren, Philip Morris/Sabancı’ya finans analisti olarak adım attı. Planlama, Kurumsal İlişkiler ve Satış Departmanları da dahil olmak üzere şirketin çeşitli alanlarında ve kademelerinde yönetici rolleri üstlendi. Philip Morris/Sabancı’da satış ekibinin de ilk kadın direktörü olan Diren, ticari operasyonlarda verimlilik ve etkinlik artışını sağlayarak; büyük çaplı dijital dönüşüme liderlik etti. Diren; bayi e-siparişi, dijital kanallarla iş geliştirme gibi uygulamaları Türkiye genelinde ilk defa hayata geçirdi. Diren, görevi süresince yapay zeka ve gelişmiş veri analizi gibi teknolojileri de şirketle tanıştırdı. Philip Morris/Sabancı’da geleneksel bayi kanalını büyük oranda dijitalleştirerek yeni bir iş modelinin kurulmasına öncülük etti.

Diren; Türk tütününde sürdürülebilirliğin ve verim artışının sağlanması amacıyla Philip Morris International’in dünyadaki ilk Oryantal Tütün Agronomi Merkezi kurulum çalışmalarını yürüttü. Diren, ihracata uygun kalitede ‘oryantal tütün’ yetiştirilmesini amaçlayan Tütün Tarımı ve Kalkınma Programı’nı da hayata geçirdi. Bu projeyle Adıyaman’da 140, Hatay’da 32 olmak üzere 172 köydeki çiftçilerin ihracatçı olmasını sağlandı. (NEŞE KARANFİL - HÜRRİYET)

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)