BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDevlet Malzeme Ofisi sağlık marketi açıyor----

Devlet Malzeme Ofisi sağlık marketi açıyor

Devlet Malzeme Ofisi sağlık marketi açıyor
17 Nisan 2018 - 11:58 www.finansgundem.com

Devlet Malzeme Ofisi, devlet hastanelerinin tıbbi cihaz ve sarf malzemesi ihtiyacını gelecek aydan itibaren internet sitesinde faaliyet gösterecek Sağlık Market aracılığıyla karşılayacak

Hastanelerin tıbbi cihaz ve sarf malzemeleri için ayrı ayrı ihale yapmalarını önlemek amacıyla gündeme gelen Sağlık Market uygulaması mayıs ayında başlayacak. Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokol uyarınca Sağlık Market kuracak Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Türkiye genelinde hizmet veren yaklaşık 900 devlet hastanesinin tıbbi cihaz ve sarf malzemesi ihtiyacını karşılayacak. DMO, hastanelerin ihtiyaç duyduğu malzemeler için önceden toplu alım yapacak. Hastaneler, DMO’nun internet sitesinde faaliyet gösterecek Sağlık Market’e girerek ihtiyaç duydukları malzemeleri satın alacak. Gazete Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre DMO, ürünleri kargoyla bir gün içinde hastanelere ulaştıracak.

CİROSU KATLANACAK

Devlet Malzeme Ofisi halen yıllık 4 milyar liralık alım yapıyor. Hastanelerin tıbbi cihaz ve sarf malzemesi alımları yıllık 6 milyar liraya ulaşıyor. Bu alımların tamamının DMO üzerinden gerçekleştirilmesiyle kurumun yıllık cirosu yüzde 150 oranında artarak 10 milyar liraya çıkacak. DMO Sağlık Market aracılığıyla öncelikle devlet hastanelerinin ihtiyacını karşılayacak, daha sonra üniversite hastaneleri de uygulamaya dahil edilecek. Hastanelerin cihaz ve sarf malzemesi kullanımları yüzlerce kalemden oluşuyor. DMO, tüketimi en yaygın olan ilk 100 malzeme ile uygulamayı başlatacak.

VADE 90 GÜN OLACAK

Sağlık Market uygulamasıyla piyasanın DMO tarafından regüle edilmesi, yerli üreticilerin desteklenmesi de hedefleniyor. Hastanelerin, hem alım ihalelerini tek tek yaptıkları için hem de ödemelerde ortalama vadenin 240 gün olması nedeniyle normal fiyatların çok üzerinde faturalarla karşı karşıya kaldıkları belirtiliyor. DMO’nun, uzun vade dolayısıyla yükselen fiyatları aşağı çekmek için yaptığı alımlar için 90 gün vade güvencesi vereceği, zamanla bu süreyi daha da aşağı çekeceği kaydedildi. DMO’nun halen kendi alımlarında 10 gün vadeyle çalıştığı belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)