BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev satışın finansmanını Akbank sağladı----

Dev satışın finansmanını Akbank sağladı

Dev satışın finansmanını Akbank sağladı
29 Ağustos 2017 - 13:25 www.finansgundem.com

MNG Kargo’nun satın alım işleminin finansmanı Akbank tarafından sağlandı.

Türkiye’nin lider kargo şirketlerinden MNG Kargo’nun tamamının, Turkven’in danışmanlığını yaptığı kurumsal yatırımcılar ve ortakları tarafından satın alınması işlemi sonuçlandı. İşlemin finansmanı Akbank tarafından sağlandı. Akbank, Haziran ayında yılın en büyük satın alım finansmanı işlemi olan Petrol Ofisi’nin Vitol tarafından satın alım finansmanı işlemini de tamamlamıştı.

Akbank Kurumsal-Yatırım ve Özel Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, finansman ile ilgili açıklamasında, “MNG Kargo’nun satışında, finansman işlemini Akbank olarak üstlenip, yürütmüş olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’nin tekrar hızlı bir büyüme sürecine girdiği dönemde,  yalnızca son üç ayda iki başarılı satın alım finansmanı işlemini tamamlamış olmaktan mutluyuz” dedi ve ekledi:

“Türkiye ekonomisinin istikrarlı ve yüksek oranlı büyümesini desteklemeyi öncelikli görev olarak benimsiyoruz. Bu misyon ile, Türkiye finansal piyasası ve Türkiye ekonomisinin tüm bileşenlerini yakından izliyor, ortaya çıkan ihtiyaçları proaktif bir şekilde belirliyor ve harekete geçiyoruz. Özellikle, Türkiye için değer üretmeyi hedefleyen tüm kurum-kuruluş ve yatırımcılarla uyumlu ve esnek bir biçimde çalışabilecek uzmanlığa ve altyapıya sahibiz. Türkiye’de, gerek uluslararası alanda, gerekse yurtiçinde her türlü finansal işlemler konusunda uzmanız. Türkiye içinde ya da dışında, Türkiye ile ilgili bir işlem söz konusu olduğunda, sürecin bir noktasında mutlaka bir Türk bankası olarak biz varız. Türkiye’nin bu önemli satın alım işleminde üstlendiğimiz bu görevi, yüksek düzeyde müşteri memnuniyetini hedefleyerek başarıyla yerine getirdik."

Turkven Ortağı ve MNG Kargo Yönetim Kurulu Üyesi Hale Özsoy Bıyıklı ise “Sektörün otomasyon ve teknolojiye en yoğun yatırım yapmış firması olan MNG Kargo’nun, artan talebe en hızlı ve kaliteli servisi verebilecek şirket olduğuna inanıyoruz. Tüm ülke sathına yayılmış şube ağlarına sahip Akbank ile MNG Kargo arasında oluşacak sinerjileri ortaya çıkaracak projeler üreteceğiz.” diye konuştu.

Bu süreçte Akbank, Çetinkaya Avukatlık Ortaklığı’ndan hukuki destek alırken, yatırımcıların hukuki danışmanlığını Çakmak-Gökçe Avukatlık bürosu yürüttü. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)