BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDev limanda yeni ihale bekleniyor!----

Dev limanda yeni ihale bekleniyor!

Dev limanda yeni ihale bekleniyor!
11 Ağustos 2014 - 15:41 www.finansgundem.com

Türkiye’nin en büyük limanı olacak Çandarlı Limanı'nda işler durma aşamasına geldi

Tamamlandığında dünyanın en büyük 10’uncu ve Türkiye’nin en büyük limanı olacağı belirtilen Çandarlı Limanı, 12 milyon TEU’luk kapasitesi ile Türkiye'nin yük elleçleme kapasitesini ciddi oranda arttıracak.

Türkiye’deki bütün limanların toplam kapasitesini 6 milyon TEU olduğu düşünülürse Çandarlı’ya yap- işlet-devret modeli ile inşa edilen yeni limanın büyüklüğü biraz daha anlaşılabilir. Stratejik avantajları ile Hafiya, Demeitta ve Pire limanlarıyla rekabet edecek olan limanın ilk etabı 2013’ün son aylarında tamamlandı. Toplam maliyeti 910 milyon euro olması planlanan liman için inşa edilen dalgakıran için bile bugüne kadar 230.5 milyon TL harcanmış. Ana yük limanı olarak planlanan limana 200 bin tonun üzerindeki gemiler de yanaşabilecek. Türkiye’de böyle bir liman bulunmadığı için Akdeniz’den gelen yüksek draftlı gemiler, Pire Limanı’nda yüklerini böldükten sonra Türkiye’deki limanlara yanaşabiliyordu. Çandarlı Limanı’nda yılda 200 bin tonun üzerinden bin 100 geminin yanaşması bekleniyor. Pire Limanı’ndan dört kat daha büyük olacak ikinci rıhtıma ise daha küçük boyutlu gemiler yanaşacak.

Çandarlı Limanı’nın inşaatını yap-işlet-devret modeli ile Kolin İnşaat & Limak İnşaat Ortaklığı gerçekleştiriyor. Bu arada Çandarlı Limanı’nda, kaba inşaatı bittikten sonra işlerin beklediğini öğrendik.

Para Dergisi’nin kulis haberine göre, aydınlatma ve yükleme-boşaltma vinçleri gibi üst yapı inşaatı için teklif gelmemiş. Dev limanda adeta işler durmuş durumda. Yani ihale için süreç bekleniyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)