BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakDev kampanyada ne kadar konut satıldı?----

Dev kampanyada ne kadar konut satıldı?

Dev kampanyada ne kadar konut satıldı?
25 Ekim 2016 - 12:46 www.finansgundem.com

15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan Güç Birliği Kampanyası'nda 3 bine yakın konut ve yaklaşık 400 ofis satıldı

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), ekonomik büyümeye destek olmak ve sektöre ivme kazandırmak amacı ile başlattığı kampanyanın satış rakamları duyuruldu.

1 Ağustos'ta başlatılan daha sonra da 15 Ekim'e kadar uzatılan ‘Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye’ kampanyası ile 3 bine yakın konut ve yaklaşık 400 ofis satışı gerçekleştirildi. Kampanya kapsamında 2,6 milyar lira ciro elde edildi.

Kampanyada GYODER üyesi 49 firmaya ait 122 proje, 60 bin konut ve 3 bin 200 ofis satışa sunulmuştu.

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Gayrimenkul’de Güç Birliği Kampanyası, Türk milletinin ülkemize ve sektörümüze güveninin bir yansıması oldu. Gayrimenkul sektörünün sağladığı bu birliktelik ve aldığımız rekor sonuç, ülke ve sektör tarihimize geçecek niteliktedir. Sağlanan güven ortamının sürmesiyle sektör olarak yıl sonunda 2015’in satış rakamları olan 1 milyon 290 bin rakamına 2016 yıl sonunda da ulaşacağımızı öngörüyoruz” dedi.

'2015 sonuçlarını yakalarız'

Torun, "Emlak Konut ve GYODER kampanyaları, yüzde 0.70 faiz oranı ile önemli bir ivme yarattı. Kampanya ile kısa sürede 2,6 milyar lira gibi bir ciro elde edildi. Firmalar kampanya dışında da kendi imkanları ve banka anlaşmalarına bağlı cazip ödeme planları ile vatandaşa farklı avantajlar da sundu. Yüzde 0.70 faiz oranı altında kısaltılmış vadelerin de oluştuğu bu cazip ödeme planları devam edecek. Yakalanan bu güçlü ivme ile 2015'te ulaşılan 1 milyon 290 bin satış rakamına, 2016 yılı sonunda da ulaşabileceğiz" dedi.

'Devlet desteği devam etmeli'

Sektör üzerindeki harç ve vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğine dikkat çeken Aziz Torun, "Sektör üzerinde önemli bir unsur olan bu indirimlerin sürekli kılınması gerekiyor. Ayrıca harçların ve damga vergilerinin düşürülmesi satışları olumlu yönde etkileyecektir. Ancak yine de 150 metrekarenin üzerindeki konutlarda yüzde 8'e indirilen KDV oranının, ilk etapta Ocak 2018'e kadar devam etmesi çok önemli. Ayrıca tapu damga vergisinin de ihtiyaca cevap verecek şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Hem sektör, hem de ekonominin ivme kazanması için bu konularda devlet desteğinin artarak devam etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)