BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDev fonlar Moody’s’e bakmıyor----

Dev fonlar Moody’s’e bakmıyor

Dev fonlar Moody’s’e bakmıyor
01 Ekim 2016 - 13:13 www.finansgundem.com

Ünlü&Co'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü, "Moody's'in sipariş not indirimine dünyanın dev fonları da prim tanımıyor" dedi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruşuluşu Moody's'in sipariş not indirimine dünyanın dev fonları da prim tanımıyor. Son üç haftada İngiltere ve Londra'da 11 trilyon doları yöneten, Türkiye'de de 7-8 milyar dolarlık portföyleri bulunan 40 fonla görüştüğünü belirten yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetim grubu Ünlü&Co'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü, bunlara 15 Temmuz darbe girişimini anlattıklarını söyledi. Fonların bunu anladığını ve temizlenen devletin nasıl işleyeceğini takip edeceğini ifade eden Ünlü, "Moody's'e değil, Türkiye'nin izlediği yola bakacaklar. Darbe girişimi, üç yılda ortaya çıkan bazı soru işaretlerinin nedenlerini ortaya koydu. Türkiye'nin daha iyi ilerleyeceğine inanıyorlar" dedi.

NEW YORK'TA ARACI KURUM
Öte yandan, 20'nci yılını kutlayan Ünlü&Co, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi'nin de lider yatırım bankası olma hedef doğrultusunda, New York'ta aracı kurum lisansıyla faaliyetlere başladı. Singapur'da temsilcilik ofisi açtıklarını hatırlatan ve Ortadoğu ile Londra'nın da radarlarında olduğunu ifade eden Ünlü, İran'la ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ünlü, sonraki hedefin Mısır olduğunu kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Ergül01 Ekim 2016 21:13

    Moody's bir ekonomik eylemcidir. Rusya'da uyguladılar aynı hikaye işlerine geldiği gibi not indir yükselt. Batmış AB ülkeleri A-Rating yakışmıyor.