BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDev bankaya kara para davası ----

Dev bankaya kara para davası

Dev bankaya kara para davası
03 Ağustos 2017 - 18:01 www.finansgundem.com

Avustralya’nın ünlü bankası Commonwealth, kara para aklama davasında rekor para cezası ile karşı karşıya…

FINANSGUNDEM.COM

Avustralya’nın ünlü mortgage (konut kredisi) bankası Commonwelth büyük bir suçlamayla yargılanıyor. Dev banka kara para aklamaya karşı olan kanunları ihlal etmekle suçlanıyor. Suçlamaya yol açan olay ise, bir kuruluş tarafından bankaya ait para makinelerinin (IDM) illegal işlemlerle ilgili olarak kullanıldığı iddiası. Ayrıca paraların IDM’ler üzerinden yurt dışına çıkarıldığı ileri sürülüyor.

BBC’nin haberine göre Avustralya Finansal İstihbarat Ajansı bugün 53 bin 700 işlemle ilgili olarak ihlal iddiasıyla Commonwealth Bankası’na dava açtı. Dava konusu toplam tutar ise 625 milyon Avustralya doları.

Dava sonucunda bankanın büyük bir para cezasına mahkum edilebileceği konuşuluyor. Hesaplanan rakam ise korkutucu, 53.700 ihlal için her birine maksimum 18 milyon Avustralya doları ceza verilmesi bekleniyor. (Yaklaşık 757 milyar ABD doları)

Avustralyalı İşlem Raporları ve Analiz Merkezi (Austrac) tarafından yapılan açıklamaya göre, banka 2012-2015 yılları arasında yapılan işlemlerden sorumlu tutuluyor. Yatırılan paralara yönelik olarak mali terör risk değerlendirilmesi yapılmadığı, ayrıca IDM’leri kullanan hesapların düzgün ve ciddi şekilde izlenmediği belirtiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)