BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDev bankalar faiz artışına ne diyor----

Dev bankalar faiz artışına ne diyor

Dev bankalar faiz artışına ne diyor
24 Mayıs 2018 - 09:31 www.finansgundem.com

Merkez'in kurdaki düşüşü kesmek için olağanüstü toplanarak 300 baz puanlık faiz artışına gitmesinin ardından yabancı uzmanlardan TL'ye ve Türkiye'ye ilişkin yorumlar yağdı

TCMB, TL'deki sert yükselişin önüne geçmek adına Çarşamba günü olağanüstü toplanarak 300 bp faiz artırımına gitti. Kurum tarafından yapılan açıklamada, yüksek enflasyona ve enflasyon beklentilerine değinilse de, piyasa volatilitesi ve kura ilişkin yorum yapılmadı.

Merkez'in bu hamlesinin ardından, yabancı yatırımcılardan Türkiye para politikasına ve TL'ye ilişkin yorumlar yağdı.

Goldman Sachs

Merkez'in hamlesinin ardından Goldman'ın gönderdiği 23 Mayıs tarihli raporda, faiz artışının boyutunun, yalnızca 25 Nisan'daki toplantıdan bu yana TL'de gerçekleşen değer kaybının ardından gerçekleşecek ek enflasyonu telafi ettiği belirtildi.

Goldman'a göre, TCMB'nin bu adımının etkililiği, mali politikadan gelecek desteğe bağlı ve piyasalar, TCMB'den ekonomide istikrarı sağlamaya istekli olduğunu göstermesi için 7 Haziran'da düzenlenecek toplantıda daha fazla Faiz artışı bekleyebilir.

UniCredit

Banka stratejisti Kiran Kowshik, Merkez'in faiz artırımının ardından TL'nin geçici bir toparlanma sergileyerek 4.40 dolar seviyesine gelebileceğini söyledi.

Bloomberg'in yaptığı sıralamaya göre, UniCredit, Dolar/TL 'de en doğru birinci çeyrek tahminine sahip ikinci kurumdu.

Kowshik, "Türkiye'deki genişleyen açıklar ve faizler karşısındaki düşük duyarlılık dikkate alınırsa, faiz artışlarının orta vadede lirayı desteklemesi pek mümkün değil" şeklinde görüş belirtti.

DBS

Philip Wee'nin de içerisinde bulunduğu DBS stratejistleri tarafından yazılan notta, Merkez'in olağanüstü toplanarak faiz artırmasıyla rekor düşük seviyeden yükselen kurun ardından TL için en kötü olanın geride kaldığı sonucuna varmak için çok erken olduğu belirtildi.

Notta, Türkiye'deki çift haneli enflasyona, cari ve mali açığa ve 24 Haziran'daki seçimlerin ardından Fitch'den gelecek kredi notu kararına değinildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)