BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankadan büyük tehdit uyarısı----

Dev bankadan büyük tehdit uyarısı

Dev bankadan büyük tehdit uyarısı
20 Temmuz 2018 - 08:45 www.finansgundem.com

"Bilgisayarlar değil insanlar hack ediliyor" diyen Sberbank'tan en büyük tehdit uyarısı

Rusya'nın en büyül bankası Sberbank, müşterileri açısından en büyük siber tehlikenin akıllı telefonlar için yazılan zararlı programlar ve sosyal mühendislik tekniklerinden geldiğini açıkladı.

Bankanın güvenlik uzmanları, dolandırıcıların bilgisayarlardan çok insanları "hack ettiğine" vurgu yapıyor. Buna göre, Sberbank müşterilerini hedef alan saldırıların yüzde 80'i sosyal mühendislik tekniklerini kullanıyor.

İkinci sırada ise özellikle Android işletim sistemini hedef alan kötü amaçlı akıllı telefon yazılımları var. Bu telefonlar bir posta ekini açarken, fotoğraf görüntülerken, ya da basitçe internette gezinirken kötü amaçlı yazılımlara maruz kalabiliyor.

Sberbank'tan Haziran ayında yapılan bir başka açıklamada bilgisayar korsanlarının artık yapay zekadan da yararlanmaya başladığı bilgisi yer almıştı. Bankacılık sektörünü hedef alan siber saldırılarda 1,5 ile 1,8 katlık artış söz konusu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)