BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank ile Commerzbank birleşiyor mu?----

Deutsche Bank ile Commerzbank birleşiyor mu?

Deutsche Bank ile Commerzbank birleşiyor mu?
31 Ağustos 2016 - 12:34 www.finansgundem.com

Avrupa'nın en büyük bankası olan ancak son yıllarda iflasın eşiğine gelen Alman Deutsche Bank, bir başka Alman bankası Commerzbank ile birleşiyor mu?

Almanya'nın ve dünyanın en büyük bankalarından biri olan Deutsche Bank ile Almanya'nın önde gelen bankalarından Commerzbank'ın birleşeceği iddia ediliyor. Bu iddianın sahibi Almanya'da aylık olarak yayınlanan iş dergisi olan Manager Magazin... Dergi verdiği habere yönelik somut deliller sunamasa da bu iddia dünya finans piyasalarını heyecanlandırmaya yetti ve son olarak karı yüzde 98 oranında gerileyen piyasa değeri yarıya inen Deutsche Bank'ın muhtemel bileşme hamlesi herkesi şaşırttı.

CEO AÇIKLAMA YAPTI: ŞU AN BAŞKA ŞEYLERLE UĞRAŞIYORUZ

Gelişmeler ve iddialar üzerine bugün bir toplantı düzenleyen Deutsche Bank CEO'su John Cryan, iddiaları şimdilik yalanlasa da konu hakkında net bir dil kullanmadı. "Şu anda yaptığımız iş bankamızı küçültmek ve biraz daha sadeleştirmek" diyen CEO Cryan'ın açıklamaları, bankanın yeni bir bileşme ve yeni bir risk almak istemediği olarak yorumlandı.

Zaten Manager Magazine isimli dergi, Deutsche Bank'ın şimdilik sadece bir teorik bir olasılık olarak değerlendirdiği birleşme ile ilgili kesin bir şeyler söylemek için erken olduğunu da vurgulamıştı. İddialara göre, Deutche Bank, 2008 yılında satın aldığı Postbank'ın elden çıkarmayı düşündüğü bireysel bankacılık bölümünü ile Commerzbank ile birleştirecek bir strateji üzerinde duruyor. CEO Cyran'ın bugünkü açıklamaları ile bu iddiaların bir süre rafa kaldırılması bekleniyor.

2020 YILINA KADAR 23 BİN ÇALIŞANI İŞTEN ÇIKARACAK

Avrupa'nın en büyük bankası olan Deutche Bank, 2016 yılının ilk yarısında karıgeçen yıla göre yüzde 98 oranında azalırken şirketin piyasa değeri yüzde 43 erimişti. Hattab ir ara iflas edecek söylentileri bile çıkan Deutsche Bank, 2020 yılına kadar sahip olduğu her 4 şubeden birisini kapatmayı ve 23 bin kişinin işine son vermeyi planlıyor.

Alman finansının devlerinden olan Deutsche Bank, son birkaç yıldır elden çıkarmayı düşündüğü Commerzbank'ı 2008 yılında bünyesine katmıştı. O dönemde yüzde 30'u alarak başlayan süreçte Deutsche Bank şuanda Postbank'ın yüzde 94,1'ini elinde bulunduruyor. DB, müşteri bulması halinde elindeki Postbank hisselerinin tamamını satmayı planlarken ikinci seçenek olarak da bankanın hisselerinin yüzde 50'sinden fazlasını halka açma fikrinin değerlendiriyor. Ancak ortaya son atılan Commerzbank ile birleşme iddiaları Postbank'ın geleceğini nasıl etkileyeceği henüz bilinmiyor.

Habertürk

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)