BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDenizBank’tan şubede sanal gerçeklik deneyimi----

DenizBank’tan şubede sanal gerçeklik deneyimi

DenizBank’tan şubede sanal gerçeklik deneyimi
27 Haziran 2017 - 16:54 www.finansgundem.com

Yenilikçi ürün ve hizmetleri ile dikkat çeken DenizBank fark yaratan çalışmalarına devam ediyor. Banka, yeni Ankara tren garında açtığı şubesinde müşterilerine sanal gerçeklik uygulamasını şube içinde yaşatırken, benzersiz bir deneyim sunuyor.

Alışılmış bankacılık hizmetlerinin yanı sıra müşterilerinin hayatını kolaylaştırma hedefiyle çalışmalarını sürdüren DenizBank Türkiye’de bir ilke imza atarak önemli bir yeniliği hayata geçirdi.

 Banka yeni Ankara tren garında açtığı şubesinde müşterilerine sanal gerçeklik uygulamasını sunarak, keyifli ve benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Söz konusu uygulama ile müşteriler, dünyanın en yüksek dağı olan Everest’e tırmanan kişilerin gözünden çekilen görüntülerin yanı sıra, sanal olarak oluşturulan bazı görseller ile dağa tırmanma sırasında yaşanan zorlukları an be an, interaktif biçimde yaşama imkanına sahip oluyorlar. Dileyen müşteriler de çocuklara yönelik sevilen oyun Lucky's Tale ve ay yüzeyine yapılan insanlı ilk uzay uçuşu olan Apollo 11’in kalkış anı ve öncesinde yapılanları birebir yaşayabiliyorlar.

 Bankanın yenilikleri bununla da sınırlı değil. Müşteriler şubelerde yapacakları işlemlerde sıramatiklerden aldıkları fişlerin üzerinde bulunan kullanıcı adı ve şifreler ile bekleme sürelerince ücretsiz olarak internete bağlanabiliyorlar. Müşteriler böylece internet hizmeti ile gerek bankacılık işlemlerini gerekse diğer internet tabanlı işlemlerini yapabiliyor, şubede bekledikleri zamanı verimli şekilde kullanabiliyorlar.

 “Müşteri memnuniyeti için hep bir adım ötesini hedefliyoruz”

 Konuyla ilgili açıklama yapan DenizBank Dijital Kuşak Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Çelik şunları söyledi; “DenizBank olarak geleneksel bankacılık alanında benimsediğimiz müşteri odaklı hizmet anlayışımızın yanı sıra, müşterilerimizin memnuniyetlerini artırmak için beklentilerinin ötesine geçmeyi hedefliyoruz. Bu yüzden, teknoloji ile iç içe çözümler, alternatifler üretiyoruz. Türkiye’de eşi benzeri olmayan fastPay uygulaması, dünya’da ilk olarak lanse edilen ‘Şubeniz Facebook’ta ve yine bir ilk olan, şubelerimizde sınırsız kablosuz internet gibi hizmetlerle müşterilerimize doyasıya kullanabilecekleri bir portal daha sunmuş olduk. Şubelerde Wi-Fİ projesi ile her gün 1000’in üzerinde müşterimizin hayatına dokunuyoruz. Bunların dışında yeni Ankara tren garında açtığımız şubemizde müşterilerimize sanal gerçeklik deneyimini şube içinde yaşatıyoruz. Aynı zamanda, Lydia işbirliği ile müşterilerimizin yanlarında akıllı telefonları olsun veya olmasın, kendi hesaplarına girerek dilediğince işlem yapabilecekleri ortamı Apple cihazlar ile sağlıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız artarak sürecek.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)