BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDenizbank'ın satışı gerçekleşti----

Denizbank'ın satışı gerçekleşti

Denizbank'ın satışı gerçekleşti
22 Mayıs 2018 - 08:26 www.finansgundem.com

Sberbank'ın sahibi olduğu Denizbank, Dubaili Emirates NBD'ye 3.2 milyar dolara satıldı

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank, yüzde 99,85 hissesine sahip olduğu Denizbank'ı 14,6 milyar TL (3,2 milyar dolar) karşılığında Emirates NBD'ye satmak için anlaşmaya vardı.

Yapılan açıklamaya göre, Türkiye, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Denizbank'ın faaliyet gösterdiği ülkelerdeki düzenleyici otoritelerin onayını gerektiren satış sürecinin 2018 yılı içinde tamamlanması bekleniyor.

Yapılan anlaşmaya göre Emirates NBD, müzakerelerin başladığı 31 Ekim 2017 ile anlaşmanın tamamlandığı tarih arasındaki dönem için Sberbank'a faiz ödeyecek.

31 Ekim 2017'den anlaşmanın tamamladığı tarihe kadar Denizbank'ın elde edeceği karlar ise Emirates NBD'nin hesabına geçecek. Sberbank, Denizbank'ı 3 milyar euro civarında bir bedelle 2013
yılında satın almıştı.

Emirates NBD'den KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Emirates NBD Bank PJSC (Emlrates NBD} ve Sberbank of Russia (Sberbank), Sberbank'm, sahibi olduğu Denizbank A.Ş/nin (Denizbank) hisselerinin %99,85'inin Emirates NBD'ye satışı konusunda kesin bir sözleşme imzalamıştır. İşlemin tamamlanmasıyla birlikte, Sberbank'ın Denizbank'daki hissedarlığı sona erecektir.

İmzalanan sözleşme doğrultusunda, %99,85'lik hissenin satış fiyatı Denizbank'ın 31 Ekim 2017 itibarıyla sahip olduğu konsolide özkaynak büyüklüğüne dayalı olarak, fiyat sabitleme mekanizmasıyla
birlikte 14,609 milyon TL olarak belirlenmiştir. Söz konusu tutara ek olarak, Emlrates NBD, 31 Ekim 2017 ile işlemin kapanış tarihi arasındaki dönem için devir bedeli üzerinden Sberbank'a faiz ödeyecektir. Denizbank'ın 31 Ekim 2017'den işlemin kapanış tarihîne kadar sürecek dönemde elde ettiği kar Emirates NBD'nln hesabına yazılacaktır. Devir işleminin bir parçası olarak, işlemin kapanışıyla birlikte, Emirates NBD, geçmişte Sberbank tarafından Denizbank'a verilmiş olan sermaye benzeri kredilerin sahipliğini de üstlenecektir.İşlemin kapanışı, Türkiye, Rusya ve Birleşik Arap Emlrliklerl'nin ve Denizbank'ın faaliyet gösterdiği diğer ülkelerin düzenleyici kuruluşlarının onayına tabidir. İşlemin 2018 yılı İçinde tamamlanması beklenmektedir."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)