BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDenizbank ödenmiş sermayesini 1.5 milyar lira artırıyor----

Denizbank ödenmiş sermayesini 1.5 milyar lira artırıyor

Denizbank ödenmiş sermayesini 1.5 milyar lira artırıyor
29 Mayıs 2016 - 13:59 www.finansgundem.com

DenizBank, ödenmiş sermayesini 1.5 milyar lira artırarak, toplam sermaye benzeri kredi dahil özkaynak büyüklüğünü 13.5 milyar liranın üzerine çıkarıyor

Tarım ve KOBİ sektörleri başta olmak üzere 3. Köprü, 3. Havalimanı ve Kıbrıs Barış Suyu gibi Türkiye'nin kalkınmasında kritik öneme sahip projelerine sağlanan finansmanda önemli bir rol üstlenen DenizBank, söz konusu alanlarda desteğini artırmak amacıyla toplamda 1.5 Milyar TL tutarında sermaye artırımına gitti.
Banka'nın ödenmiş sermayesinin 750 Milyon TL'si nakit karşılığı, 750 Milyon TL'si iç kaynaklardan olmak üzere toplamda 1.5 Milyar TL artırılması için hazırlanan izahname, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 23/05/2016 tarih ve 17/584 sayılı toplantısında onaylandı. Gerçekleşecek olan 750 Milyon TL tutarındaki sermaye artışı ile DenizBank’ın sermaye benzeri kredi dahil özkaynak büyüklüğü 13.5 Milyar TL’nin üzerine çıkacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, söz konusu sermaye artırımı ile Türkiye’nin geleceğini inşa eden dev projelere sundukları katkının devamı yönünde önemli bir adım attıklarının altını çizdi. Ateş, “DenizBank olarak ana hissedarımızın bankamıza olan yüksek güven ve inancı sayesinde tarım ve KOBİ başta olmak üzere ülkemiz için öncelikli olan turizm, denizcilik, eğitim, sağlık ile birlikte tüm sektörlere toplamda 104 Milyar TL’yi aşan finansman sağladık. Sağlanan bu ek kaynak ile milli görev olarak addettiğimiz Türkiye’nin geleceğinde kritik rol oynayan büyük yatırımları desteklemeye devam ederek sektörümüzdeki zirve yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)