BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDemirören Türkpetrol'ü satın aldı----

Demirören Türkpetrol'ü satın aldı

Demirören Türkpetrol'ü satın aldı
22 Mart 2017 - 10:43 www.finansgundem.com

Demirören Holding, 86 yıllık geçmişi olan Türkpetrol markasını satın aldı. Grup böylece akaryakıt ve enerji sektöründe, Milangaz, MOil ve Total markalarının yanına 4’üncü bir markayı daha eklemiş oldu.

Türk Petrol Vakfı’ndan yapılan alım sonrası Türkpetrol'ün yanı sıra ‘Şapka Şekli’, ‘TP’ ve ‘Turkoil’ gibi 12 farklı marka daha Demirören’in oldu. Grubun 38 yıllık Ankara Pazarları da istasyonlarda yerini aldı.

Yapılan işlemle birlikte satın alınan tüm markaların hak mülkiyet ve kullanım hakkı sahibi Demirören Holding'in oldu. İlk Türkpetrol stasyonu Çekmeköy’de açılırken, ikincisi de önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek.

Demirören Holding’ten yapılan açıklamada, “86 yıllık bir deneyime ve bilinirliğe sahip TÜRKPETROL markasını bünyemize kattığımız için mutluyuz” denildi.

GRUBUN AKARYAKITTA PAZAR PAYI YÜZDE 7.4

Demirören Holding, yakın zamanda, yüzde 70’ine sahip olduğu Milan Petrol’ün (MOil) tamamını bünyesine katmıştı. Grup, Milangaz, Likidgaz ve Total Türkiye’nin de yüzde 100’ünün sahibi konumunda.

Türkiye genelinde 460 akaryakıt ve LPG istasyonuyla faaliyet gösteren MOil, perakende satışlarda sektörde 10’uncu sırada bulunuyor. Milangaz, 81 ilde toplam 680’ye yaklaşan istasyonu ve 23 dolum tesisi ile LPG pazarının önemli bir oyuncusu. Grubun bir diğer şirketi Total Oil'in pazar payı da yüzde 5.8 seviyesinde.

Demirören Enerji Grubu, akaryakıt sektöründe yüzde 7.4 oranında, LPG sektöründe yüzde 22 pazar payına sahip.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)