BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDemirbank operasyonunda FETÖ şüphesi----

Demirbank operasyonunda FETÖ şüphesi

Demirbank operasyonunda FETÖ şüphesi
23 Ağustos 2016 - 08:04 www.finansgundem.com

HSBC'nin 350 milyon dolara satın aldığı Demirbank, FETÖ şüphesi ile tekrar gündeme geldi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) 6 Aralık 2000 tarihinde yönetimine el koyduktan sonra 350 milyon dolara HSBC'ye sattığı Demirbank operasyonu da FETÖ şüphesi ile tekrar gündeme geldi. Üzeyir Garih'in eski ithalat koordinatörü olan ve Demirbank'ın da hissedarları arasında yer alan Doğan Kasadolu, Demirbank'ın o dönemde batırılmasına izin verildiğini ve 2 milyar dolar teklif eden HSBC'ye batırıldıktan sonra 350 milyon dolara satıldığını belirterek, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na ihbar ve şikâyette bulundu.

2 MİLYAR DOLAR FETÖ'YE Mİ?
Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'na verilen dilekçede, Demirbank'ın satışı ve sonrasında organize edilen olaylarda, FETÖ'ye maddi destek sağlanıp sağlanmadığının soruşturulması talep edildi. Demirbank'ın ortaklarından Sema Cıngıllıoğlu'nun AHİM'de temyiz aşamasında olan davada kazandığı tazminat tutarının, terörün finansmanında kullanılabileceği sebebiyle bu yöndeki iddiaların soruşturulması ve ödemenin yapılmaması için tedbir karar verilmesi istendi. BDDK'nın Demirbank'a el koymasına ilişkin kararın, usul ve yasalara aykırı olduğunun Danıştay ve Avrupa İnsan Hakları Mahmekesi kararlarıyla sabit olduğuna işaret edilerek, 6 Aralık 2000 tarihli el koyma kararının, haksız ekonomik çıkar sağlama amaçlı olduğu ve bunun sonucunda 2 milyar doların üzerinde bir meblağın FETÖ'ye bütçe sağlanarak eylemlerin finansmanında kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesi talep edildi.

DAVALAR GERİ ÇEKİLMELİ
Dilekçede , el konulan Demirbank yönetimi ile TMSF ve BDDK'nın birbirlerini ibra ettiklerine dikkat çekilerek, karşılıklı olarak davaların geri çekilmesi gerekirken, Sema Cıngıllıoğlu'nun AİHM'de davasını sürdürmesinin suç teşkil edip etmediğinin de ortaya çıkarılması istendi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorum23 Ağustos 2016 15:47

    vay arkadaş eğer iddia doğruysa neler görmüş geçirmiş bu ülke yazıkk..burdan gelir elde eden adi örgütemi kızayım..bu durumu gözden kaçıran otoriteye mi kızayım..demirbankı bu şekilde alana mı kızayım..