BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDedeman'ın sembol oteli satılığa çıkarıldı!----

Dedeman'ın sembol oteli satılığa çıkarıldı!

Dedeman'ın sembol oteli satılığa çıkarıldı!
02 Mayıs 2016 - 13:34 www.finansgundem.com

İstanbul Gayrettepe'de kurulu olan Dedeman'ın sembol oteli Dedeman İstanbul satılığa çıkarıldı

Dedeman Holding, Türkiye'nin en köklü şirketlerinden biri. Kemal Dedeman tarafından temelleri Kayseri'de atıldı. Turizm ve madencilik alanındaki faaliyetleri ile öne çıktı. Her iki alanda da sektörünün öncülüğünü yaptı. Kemal Dedeman'ın vefatından sonra Dedeman Holding'in yönetimi oğlu Murat ve kızı Nazire Dedeman'a geçti, iki kardeş uzun yıllar holdingi birlikte yönetti.

Dedeman özellikle turizm alanında atağa kalktı ve Türkiye'nin en büyük otel zinciri haline geldi. Geçtiğimiz yıl ise iki kardeş yollan ayırdı ve Nazire Dedeman Önal, hisselerini Murat Dedeman'a devretti.

Holding'te işlerin bir süredir iyi gitmediği kulağımıza geliyordu, işlerin kötü gitmesinde en önemli etken ise krom madenleri olmuş. Krom alanındaki yatırım, emtia fiyatlarındaki hareketlilikten olumsuz etkilenmiş ve maden işi mali yapıyı bozmuş. Kardeşler arasındaki çekişme de bu durum sonrası gün yüzüne çıkmış. Sonuçta iki kardeş ortaklıklarını bitirmiş. Dedeman Holding'in yönetimi şu anda Murat Dedeman ve çocuklarında. Murat Dedeman, holdingi tekrar eski güçlü günlerine döndürebilmek için var gücüyle çalışıyormuş. Dedeman ilk otel satışını 2014 yılında yapmıştı.

Holdingin ilk otellerinden biri olan Antalya Dedeman, Barut Ailesi'ne satılmıştı, ikinci otel satışı ise 2015'in sonunda Kapadokya Dedeman ile gerçekleşti. Şimdi ise daha büyük bir satış geliyor. İstanbul Gayrettepe'de kurulu olan Dedeman'ın sembol oteli Dedeman İstanbul satılığa çıkarılmış. Pazarlıklar son aşamadaymış. Grup bu satışın geliriyle borçlarını kapatacakmış. Grup birçok şirketini de birleştirerek küçülüyormuş. Yani yeniden yapılandırıp güç topluyor. Dedeman, Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden biri, umarız tekrar eski gücüne kavuşur...(Para Dergisi)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)