BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDayım 'he' dese Topkapı'da üretiriz----

Dayım 'he' dese Topkapı'da üretiriz

Dayım 'he' dese Topkapı'da üretiriz
19 Temmuz 2014 - 07:02 www.finansgundem.com

Murat Ülker’in yeğeni Godiva’yı Topkapı’da üretmeyi hayal ediyor

Dünyaca ünlü lüks çikolota markası Godiva’yı bünyesine katarak dikkatleri üzerine çeken Yıldız Holding’in lokomotif markası Ülker Çikolata’nın İş Birimi Başkan Yardımcısı Ahmet Özokur, “Aslında gönlümden geçen Godiva’yı İstanbul’da üretmek. Bunu çok istiyorum, hatta kendi aramızda da konuştuk. Şu anda pazarlama açısından çok avantajlı değil, ancak gelecekte bir gün neden olmasın” dedi. Aynı zamanda Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in de yeğeni olan Özokur, “Teknik olarak Godvia’yı burada üretmemize hiçbir engel yok. Biz tesis ve ekipman olarak hazırız. O kadar hazırız ki, bugün tamam deseler yarın sabah Topkapı’daki Ülker Çikolata fabrikasında Godiva üretmeye başlarız” diye konuştu.

ABD İLGİSİ DEVAM

Godiva’nın en çok tüketildiği ABD ile Avrupa’da birer fabrikasının olduğunu hatırlatan Özokur, “Dolayısıyla tüketimin çok olduğu pazarlara yakın yerde üretilmesi kadar doğal birşey olamaz” dedi. Yıldız Holding’in son olarak ilgilendiği, ABD merkezli Russell Stover markasını planlarına uymadığı için almadıklarını belirten Özokur, “Russell Stover’in ABD’deki fabrikasını gezdik. Ancak tesis büyüme planlarımız için uygun değildi. Dolayısıyla vazgeçtik. Ancak ABD pazarına yönelik ilgimiz sürüyor” diye konuştu. Türkiye’de kişi başı çikolata tüketiminin 2.3 kilogram ile ABD ve Avrupa’nın altında olduğunu kaydeden Özokur, “Türkiye’de pazar payımız yüzde 51. En yakın rakiple farkımız iki kattan fazla” dedi.

IRAK VE SURİYE’YE İHRACATIMIZ DURDU

Ülker Çikolata’nın geçen yıl 1 milyar TL ciro gerçekleştirdiğini söyleyen Özokur, “Bunun 150 milyon TL’si ihracat. Ağırlık yakın coğrafyadaki ülkelerde. Son gelişmeler nedinyle Suriye ve Irak’a olan ihracatımız durdu” dedi. 

BİZİM 2-3 YILLIK FINDIĞIMIZ VAR

Ahmet Özokur, çikolata üretiminde kullanılan hammadde fiyatlarındaki artıştan etkilenmemek amacıyla, uzun vadeli planlama yaptıklarını söyleyerek, “Örneğin bizim şu anda 2-3 yıllık fındığımız var” diye konuştu.

ÇİKOLATAYI DAYIMDAN ÖĞRENDİM

İş dünyasının önde gelen isimlerinden Murat Ülker ile olan ilişkisiyle ilgili olarak, “Murat Bey patron ve dayı olmaktan çok benim için çok önemli bir mentor oldu. Bildiğim birçok şeyi ve özellikle çikolatayı ondan öğrendim” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)