BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan çifte müjde----

Davutoğlu'ndan çifte müjde

Davutoğlu'ndan çifte müjde
17 Ekim 2015 - 22:41 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu Kayseri mitinginde eleştirilere yanıt verdi, bir de öğretmen ve engellli atamalarının müjdesini...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Kayseri'deki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun Çankaya Köşkü'nde yaptıkları ikili görüşmeyle ilgili, "İçeride konuşulanları dışarıda anlatsam Davutoğlu çok zor durumda kalır" yönündeki açıklamalarına Başbakan, "Milletimizden sakladığımız bir şey olmaz, ne biliyorlarsa açıklasınlar. Biz onlara 'gelin terör ile ilgili şu bilgileri paylaşalım' diye devletin bürokratlarına gönderdik. Kendimiz görüşürken devletimizin istihbarat başkanına bilgi sundurdum. Zannettim ki karşımda devlet sorumluluğuna sahip bir lider var ama maalesef şimdi bize şantaj yapıyor, bilsin ki Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli, bilsin ki bizim milletimizinden gizlimiz, saklımız yok" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun ikili görüşmeyi siyaset malzemesi yaptığını belirten Davutoğlu, "Bundan sonra onunla oturup konuşurken, karşımda çıkar çıkmaz konuştuğum devlet meselelerini kendi günlük siyasetine alet edecek, bir şantaj siyasetçisi var gibi konuşacağım" ifadelerini kullandı.

Siyasetçilerin her türlü kimliğinden önce ahlaklı, sözüne sadık ve insan olması gerektiğini dile getiren Davutoğlu, "Neymiş o beni zorda bırakacak şey? Bildiğini söylesin. Ne kadar ayıp bir tavır. Ne kadar yanlış bir tavır. Tehdit ve şantajla siyaset yapılamayacağını onlara birer birer öğreteceğiz. Eminim Cumhuriyet Halk Partisi kitlesi de bu tavırdan hicap duymuştur. Bir başbakanın, anamuhalefet partisi genel başkanı ile konuşmasından sonra böylesi bir tutumdan rahatsız olmuştur. Bu milletin en önemli özelliği ak ile karayı iyi ayırmasıdır. Buyurun millet meydanına, o meydan size ne olduğunuzu haykıracaktır. Biz siyasi muhataplarımıza güven duymak isteriz, onlarla devlet meselelerini paylaşmak isteriz. İnanın ben Kılıçdaroğlu'nu dinlerken, onu sevenler adına da hicap duydum" diye konuştu.

"Milletimizin iradesi karşısında kaybedecekler"
Davutoğlu, AK Parti iktidarının terör karşısında asla tavizkar olmadığını ve her zaman kararlılıkla mücadele ettiğini belirterek, "Ankara'daki olayda da her türlü tedbir alınmıştır, her türlü takibat ve soruşturma dikkatle yapılıyor. Bu çalışmaların sonuçları da yavaş yavaş ortaya çıkacak. Sorumluları mutlaka yakalayıp adalete teslim edeceğiz, bundan hiç şüpheniz olmasın. DEAŞ, PKK, DHKP-C, MLKP, alfabenin bütün harfleriyle üzerimize gelen o terör odaklarına ve onları bizim üzerimize salanlara söylüyorum, hepsinin hesabını sorup adalete teslim edeceğiz" dedi.

Türkiye'nin büyümesinin istenmediğini belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye'nin güçlü bir ülke olmasını istemeyen, büyümesini istemeyenler terör düğmesine basıyorlar. 'Türkiye'nin iç meseleleriyle uğraşmaktan dışarıya bakmaya fırsatı olmasın' diyenler teröre yatırım yapıyorlar, terörü destekliyorlar. Bu şer odaklarının kimler olduğunu siz çok iyi biliyorsunuz ve siz onlardan hesap soracaksınız. 1 Kasım'da hesap soracak mısınız?"

Bunlardan hesabın sorulacağına işaret eden Davutoğlu, teröristlere, "Bu meydandan haykırıyorum, kaybedeceksiniz, milletimizin iradesi karşısında kaybedecekler" ifadelerini kullandı.

Şubatta yeni öğretmen ataması yapılacağını belirten Davutoğlu, "10 bin atama bu seneden Şubat'a aktarıldı, 10 bin. Gelecek seneki kadroların yarısını da Şubat'ta atayacağız. En az 20-30 bine kadar atamayı inşallah gerçekleştirmeye çalışacağız" diye konuştu.
Davutoğlu, "Sevgili engelli kardeşlerim, yıl sonuna kadar size yeni bir atama imkanını şimdiden müjdeliyorum inşallah" dedi.

"Bütün taşeronları kamuda istihdam edeceğiz"
Başbakan Davutoğlu, seçim müjdeleriyle ilgili "Sevgili esnaf kardeşim eğer basit usulde vergilendiriyorsan, 8 bin liraya kadar olan kazancın üzerinden hesaplanan vergiyi almayacağız. 'Fabrikan hazır projesi'yle yatırımcılarımızın talebi halinde, iyi bir proje geldiğinde sembolik bir kirayla anahtar teslimi, karşılıksız, fabrika binası vereceğiz, karşılıksız fabrika binası" diye konuştu.  

Başbakan Davutoğlu kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Kamuda çalışan taşeron işçi kardeşim, alt işverenlik taşeronluk çerçevesinde, asil işlerde çalışan bütün taşeronları kamuda istihdam edeceğiz. Taşeronlarımızın bütün dertlerini çözeceğiz. Gerekli paranın dörtte birini bankalarda biriktirirseniz, alacağın evin bedelinin yüzde onbeşini biz karşılıyoruz. Sevgili anneler doğum hediyesi programında, ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üç ve üzerinde çocuk için 600 lira ödeme yapıyoruz. Doğum yapan memur annemiz, kardeşimiz, doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçirdiğin süreleri, memuriyet kıdeminden sayacağız."

Öğretmenlere ve engellilere yeni atama
Her mitingde yeni bir müjdeyi de paylaşmak istediğini kaydeden Davutoğlu, "İki müjde vereceğim Kayseri'den, o da sevgili engelli kardeşlerim yıl sonuna kadar, size yeni bir atama imkanını şimdiden müjdeliyorum inşallah" dedi.  

Davutoğlu, "Bir müjde de emektar öğretmenlerimize, her yerde soruyorlar, 'Yeni atama var mı, Sayın Başbakanım' diye. Şubat ayında öğretmenlerimize yeni atama yapıyoruz. 10 bin atama bu seneden Şubat'a aktarıldı 10 bin. Gelecek seneki kadroların yarısını da Şubat'ta atayacağız, en az 20 bin, 30 bine kadar atama inşallah gerçekleştirmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)