BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDavutoğlu'ndan yatırımcıya güven mesajı!----

Davutoğlu'ndan yatırımcıya güven mesajı!

Davutoğlu'ndan yatırımcıya güven mesajı!
10 Şubat 2016 - 12:44 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hollanda'da düzenlenen Yatırımcılar Forumu'nda konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Hollanda temasları sürüyor. Davutoğlu'nun bugünkü adresi Laney Hilton Otel'de düzenlenen Yatırımcılar Forumu'nda konuştu. 

"Türkiye'de daha çok Hollandalı işadamı, Hollanda'da da daha çok Türk iş adamları görmek istiyoruz" diyen Davutoğlu, yabancı yatırımcılara güven mesajı verdi.

"Dünyadaki en istikrarlı demokratik ülkelerden biri Türkiye'dir. Jepolitk bir takım güçlük var. Tüm bu zorluklara rağmen Türkiye güvenli bir limandır."

Davutoğlu'nun açıklamalarının detayları şöyle:

Türkiye'ye daha çok Hollandalı iş adamları yatırım yapıyor. Hepinizi daha çok Türkiye'ye yatırım yapmaya çağırıyorum. Türkiye'de daha çok Hollandalı iş adamları, Hollanda'da ise daha çok Türk iş adamları görmek istiyoruz.

"JEOPOLİTİK SORUNLARA RAĞMEN TÜRKİYE GÜVENLİ BİR LİMAN"

Seçimler ekonomi üzerine de etkileri oluyor. 1 Kasım'dan sonra gelinen noktayı takdir ediyorum. Dünyadaki en istikrarlı demokratik ülkelerden biri Türkiye'dir. Jepolitk bir takım güçlük var. Tüm bu zorluklara rağmen Türkiye güvenli bir limandır. Türk ekonomisi çok dinamik bir istikrara sahiptir. Türkiye doğrudan yatırım için hedef haline geliyor. Hedefimiz yüksek gelirli bir ülke haline gelmektir. Doğrudan yatırımcı sürekliliği devam edecektir. Küresel krizden sonra en büyük sorun işsizlikdi. Türkiye bu dönemde yeni iş ortamları oluşturdu.  

"HÜKÜMET BÜTÇE AÇIĞIMIZ SIFIR"

Mali politikalarımız ve pozisyonlarımız çok güçlü. Bugün hükümet bütçe açığımız sıfırdır. Bu Avrupa'da bulunan bazı ülkelerden çok iyi durumda olduğumuzu gösteriyor. Bankacılık sektörümüz oldukça istikrarlı ve güçlüdür. Türk ekonomisi istikrarlı ve büyüyen ekonomilerden olduğunu gösteriyor. Tabii ki reformların yapılması gerekiyor. Sektörel, marka reformlar vb. alanda ekonomik reformlarımız olacak. Reformlarımız ya yapıldı ya da onay bekliyor. Bunların tamamı herkes için önemli. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)