BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu: Aday olmayacağım----

Davutoğlu: Aday olmayacağım

Davutoğlu: Aday olmayacağım
05 Mayıs 2016 - 12:08 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında AK Parti olağanüstü kongresine ilişkin herkesin beklediği o açıklamayı yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında 12.14'te başlayan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı, 12.50'de sona erdi. Başbakan Davutoğlu'nun olağanüstü kongre kararını açıklaması beklenen basın toplantısı 14.15 sıralarında başladı.

Başbakan Davutoğlu, "Yoldan önce yol arkadaşı sözü vardır. Ben yola çıktığım arkadaşlarımın benimle olmalarını isterim. Olmadıklarında da bana söylemelerini isterim. Son MKYK'da yaşananlar çok önem arz etmiyor. İlk imzayı ben attım. Ancak takip edilen yöntemi refik olarak düşünmedim. Bu anlamda yaptığım istişareler neticesinde AK Parti’nin birliği için refik değişmesindense genel başkanın değişmesinin daha doğru olacağını düşündüm. Bu şartlar altında aday olmayı düşünmüyorum" dedi. 

İşte Davutoğlu'nun o açıklamaları;

Bir akademisyen, Dışişleri Bakanı ve Başbakan olarak aziz milletimizin hizmetinde olmak benim için büyük gurur vesilesidir. 28 Ağustos 2014 tarihinde partimizin olağanüstü kongresinde sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan kutsal bir emanet devraldım. Bugün geriye dönüp baktığımda bu hususlardan ayrılmadığımı ve canla başla çalıştığımı düşünüyorum. Bu dönemde yaşananlar yaşadıklarımız tarihin ve milletin şahitlerinde gerçekleştirildi.

DÖNEMİMDE TEK BİR İSTİFA YAŞANMAMIŞTIR

Benim bu dönemde en önemli olarak kendime tayin ettiğim husus AK Parti'nin birliğinin beraberliğinin muhasebesi olmuştur. O günden bugüne hamdolsun AK Parti Genel Başkanlığım döneminde tek bir istifa yaşanmamış ve partimizin yapısından da bir şey eksilmemiştir. Bu önemli bir nedendir.

KAPSAMLI ÇALIŞMALARI HAYATA GEÇİRDİK

  1. hükümet döneminde suhuletle seçime gitmek için çalışmalar yaptık. Paralel Yapı ve Suriye ile birlikte suhuletle seçime gittik.

Hem bu olayların üstesinden gelmek hem de yaraları sarmak, hem de daha kapsamlı terör tehdidiyle karşı karşıya kalmamak için kapsamlı çalışmaları hayata geçirdik.

Geçtiğimiz günlerde Osman Gazi Köprüsü'nün onurunu hep beraber yaşadık. Hiçbir yatırım eksik kalmamış, hiçbir yatırımın takviminde aksam yaşanmamıştır.

BUGÜN AK PARTİ'NİN YENİDEN BİSMİLLAH DİYECEĞİ GÜNDÜR

İkinci dönemimiz en kritik dönemdi. Sadece başında bulunduğum hükümetlerle değil Türk demokrasi tarihinin en kritik dönemleriydi. 7 Haziran ve 1 Kasım arası. 7 Haziran akşamı herkes hatırlar, partimizde hüzün vardı. Bir sonraki partiden iki misli oy almamıza rağmen yenilgi havası vardı. 7 Haziran'dan itibaren başınızı dik tutun dedik. Bugün AK Parti'nin yeniden bismillah diyeceği bir gündür. 7 Haziran'dan sonra bir muhakemet yaptık. 7 Haziran'da seçim neticeleri yüzünden başımızı eğecek hiçbir şey yaşanmadı.

23 Temmuz günü bütün güvenlik birimlerimizle, madem ki Türkiye’ye savaş ilan edilmiştir, ülkemiz terörden temizlenene kadar devam edeceğiz dedik.

1 Kasım seçimlerine suhuletle gittik ve dünyadan kimsenin tartışmadığı gurur duyacağımız bir netice ortaya çıktı.

Yeni bir dönem başlamıştı, 4 yıllık bir hukuk oluşmuştu. İlk aldığımız karar şuydu: Madem ki milletimiz bize güvendi, vaatlerimizi dört yıla yaymayacağız, 3 ayda yerine getireceğiz.

3 aylık dönemde bütün vaatlerimizi yerine getirmiş olmanın huzurunu ve gururunu yaşıyorum. 1 Kasım öncesi 81 vilayeti dolaşarak verdiğimi hiçbir söz yarım kalmış değildir.

Sivil bir anayasa için de kurullar oluşturduk. Muhalefet liderleriyle konuştuk. Terörle mücadele bağlamında Türkiye’nin bütün kritik ilçelerinde kapsamlı operasyonlar başladı. Hamdolsun bu operasyonlar büyük bir başarıyla yürütüldü, yürütülüyor.

TEŞKİLAT ATAMALARINA MÜDAHALEM OLMADI

64. hükümet döneminde bir başka hedef güven ve istikrarı ekonomide halim kılmaktı. Parıltılı bir bahar dönemi yaşıyoruz ekonomimizde. Son ana kadar vazife başında olan bir hükümetimiz vardır. Kimse ekonominin verileriyle oynamaya kalkmasın.

Önümüzdeki 4 yılı tamamlayacak güçlü AK Parti hükümetleri devam edecektir. Yine bu dönemde dış politikaların temel sütunlarını güçlendirmek için çalışmalar yaptık. Kaçak mülteci geçişleri bitme noktasına geldi.

En önemli hedeflerimizden biri inşallah tamamlanacak vize muafiyeti konusunda adımlar atılmasıydı. Vize muafiyeti konusundaki tavsiye kararı ülkemize hayırlı olsun. Bunları yaparken başbakan olarak taşıdığım sorumluluğun hakkını vermekti. Bu dönem güçlü cumhurbaşkanı güçlü başbakan dönemiydi.
O gün cumhurbaşkanımız emanetçi istemiyorum demişti.

Ben emaneti üstlendim. Ama başbakanlık makamının da hakkını verdim. Teşkilat atamalarında hiçbir müdahalem olmamıştır. 12 yıl boyunca nasıl olduysa öyle olmuştur.

Partimiz yeni bir dönemin eşiğindedir. Son MKYK’daki gelişmeler ve son istişareler çerçevesinde 22 Mayıs günü tüzük gereği partimizin olağanüstü kongresine gitme kararı aldım. Şimdi haklı oalrak şöyle bir sual vardır: Bütün bu tabloya rağmen neden siz yüzde 49,5 oy almışken aday olmamayı düşünüyorsunuz?

Bu haklı bir sorudur. Hatta son anketlerde yüzde 54,2'yi aşmış görünüyoruz. Bizim dönemlerimiz bir başarı dönemidir. Bir başarısızlık ya da bir pişmanlık söz konusu değildir.

HİÇ BİR MAKAMI BEN TALEP ETMEDİM

Neden böyle bir kararı aldım? Hayat insana çok şey öğretiyor. Benim terk etmediğim prensiplerim var. Doktora yaparken profesörlüğü hedefledim ancak zamanı gelmeden istemedim.

Makamların hiçbirisini ben talep etmedim. Hiçbirisi için lobi yapmak ya da talepte bulunmak gibi bir hedefim olmadı. Mutabakatın olmadığı yerde genel başkanlığa aday olmak istemedim.

En güçlü insan kendisiyle barışlık olan insandır. Hayatta inanmadığım hiçbir şeyi savunmadım. İnandığım hiçbir yerden de geri adım atmadım. Pazarlığa dayalı bir mevki makam hesabı içinde olmadım.

Yoldan önce yol arkadaşı sözü vardır. Ben yola çıktığım arkadaşlarımın benimle olmalarını isterim. Olmadıklarında da bana söylemelerini isterim.

Son MKYK'da yaşananlar çok önem arz etmiyor. İlk imzayı ben attım. Ancak takip edilen yöntemi refik olarak düşünmedim. Bu anlamda yaptığım istişareler neticesinde AK Parti’nin birliği için refik değişmesindense genel başkanın değişmesinin daha doğru olacağını düşündüm.

ADAY OLMAYACAĞIM

Yaptığım istişareler sonucunda AK Parti'nin birliğinin devamı için bunun doğru olduğu düşündüm. Aday olmayı düşünmüyorum. AK Parti'nin kaderi artık Türkiye'nin kaderidir.

CUMHURBAŞKANIMIZLA OMUZ OMUZA OLDUM

Bu AK hareketin zarar görmesini istemem, zarar görmesine izin vermem. Bazı önceliklerim vardır. Birincisi insani kardeşlik hukukudur. Bu bağlamda hiçbir yorumun yapılması uygun görmem.

Cumhurbaşkanımızla birçok vesilelerle omuz omuza oldum. Bundan onur duydum ve bu dostluğu öne aldım. Başbakan Başdanışmanı, Bakan ve Başbakan olarak onunla çalıştım. Ne gelişme olursa olsun ben cumhurbaşkanımız ile vefa ilişkisini sürdüreceğim. Benim sözümden cumhurbaşkanımız için bir söz duyulmadı, duyulmayacak. Benim dava arkadaşım olarak onun onuru benim onurumdur. Burada kimsenin burada yeni fitne kapıları açmaması icabet eder.

Kongrede aday olmayacağım ama AK Parti milletvekilliğimi ve davasını sürdüreceğim. Bugünden sonra aramızdaki ilişki nezif içerisinde olan bir ilişkidir.

BENİM TERCİHİM DEĞİL

Dört yıllık bir hukuk oluştuğunu düşünüyorduk ancak bunun kısa sürmesi emin olun benim tercihim değildir, ortaya çıkan bir zaruretin gereğidir. Hem teşekkür ediyorum hem de haklarınızı helal etmenizi diliyorum.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatansever05 Mayıs 2016 19:27

    Sn. Başbakan son cümleleri ile yaşadığımız bu durumun bir sivil darbe olduğunu vurguluyor. Ağlamak yerine, halkın %49.5 inin desteğini alarak seçim kazanmış bir başbakan gibi davranmalı ve korkusuzca yumruğunu masaya vurmalıydı. Yargı bu durumu, yani sivil darbeyi suç olarak görmüyor ise, askeri darbelerinde önü açılmış olacaktır. Askeri darbeler artık bitti diye sevinirken ortaya çıkan tabloya bak.

  • milli irade05 Mayıs 2016 16:21

    ne oldu milli iradeye vatandaş seçimde oyunu davutoğluna verdi.

  • hakan05 Mayıs 2016 15:39

    sevgıl hocam tesekkur ederız dava devam edıyor golge etmıyelım yeter vefa vefa vefa lafda degıl ozde olalım yeter

  • hakan05 Mayıs 2016 15:39

    sevgıl hocam tesekkur ederız dava devam edıyor golge etmıyelım yeter vefa vefa vefa lafda degıl ozde olalım yeter

  • KADER05 Mayıs 2016 14:43

    beni karıştırmayın, her çıkmaza girdiğinizde adımı anıyorsunuz, aslında beni var eden sizin gibilerdir, gerçekte ise ben yokum....