BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDarphanede gram altın üretimi----

Darphanede gram altın üretimi

Darphanede gram altın üretimi
27 Ekim 2016 - 22:55 www.finansgundem.com

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Parmaksız, "1 gram ve yarım gram Darphane altını üretmeye başladık. Kuyumcuların siparişlerini bekliyoruz." dedi.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, yaptığı açıklamada, 2012-2013'te altında fiyatın ve Cumhuriyet altınına olan talebin yükselmesiyle vatandaşın gramajı daha düşük olan ürünlere ilgisinin artması sonucu "yarım çeyrek", "gram altın" ve "yarım gram" gibi muhtelif isimler adı altında yeni altın çeşitlerinin piyasaya çıktığını hatırlattı.

Piyasada bu ad altında çıkan altınların ayarı ve ağırlığında problemler olabileceğini düşündüklerini ifade eden Parmaksız, Darphane'nin bütün altınlarının binde 2'lik ayar toleransı ile üretildiğine işaret ederek, "Ayar, 1 kilogramın içinde bulunan saf altın cevheri miktarıdır. 22 ayardan bahsediliyorsa 1 kilogramda 916,66 gram saf altın vardır. Darphane altınları 22 ayar, 916,66, tolerans aralığı ise bunun binde 2 fazlası ya da eksiğidir." diye konuştu.

Parmaksız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Darphane olarak dedik ki; vatandaşlarımız ayarı ve ağırlığı standart bir ürüne, gerçek değeri üzerinden altına sahip olsun diye 1 gram ve yarım gram Darphane altını üretmeye başladık. Kuyumcuların Darphane 1 gram ve yarım gram altın siparişlerini bekliyoruz. Vatandaşın, gram altın almak istediği zaman kuyumculara Darphane gram altını olup olmadığını sorması gerek."

"Darphane hiç bir zaman işçilik ücretlerini değiştirmez, sabittir"
Basında, talepteki artışın işçilik ücretlerini yükselttiğine yönelik haberler çıktığını anımsatan Parmaksız, piyasaya hafta içi her gün altın vermeye başlamalarının bir sebebinin de bu tür haberler olduğunu vurguladı.

Sadettin Parmaksız, Darphane'nin Cumhuriyet altını üretiminden aldığı işçilik miktarının 20 yıldan beri hiç değişmediğini söyledi.

"Karaborsa oluşması ve suni fiyat artışlarının önüne geçildi"
Parmaksız, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir anda Darphane'ye 1,5-2 ton külçe altın verip muhtelif Cumhuriyet altını talep edildiğinde eldeki stokları da kullansanız 2 gün içinde vermeniz mümkün olmuyor ve karaborsa oluşuyordu. Artık bunlar tamamen ortadan kalktı. Başka bir ifadeyle, zaman zaman suni olarak oluşturulan kıtlıktan (bazı kuyumcuların) para kazanma devri kapandı"

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)