BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatDar gelirliye ev için yeni finansman yolda----

Dar gelirliye ev için yeni finansman yolda

Dar gelirliye ev için yeni finansman yolda
01 Ağustos 2017 - 08:10 www.finansgundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, dar gelirlileri konut sahibi yapmak için TOKİ'nin ürettiği konutların yüzde 10 peşinatla uzun vadeli ve düşük taksitlerle ev sahibi olmalarına imkan tanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde dar gelirliyi konut sahibi yapmak için kolları sıvadı. Sosyal ve kiralık konut projelerinin kredilendirilmesine öncelik sağlayıcı mevzuat düzenlemeleri yapılacak. Bankaların dar gelirliye yönelik projeleri destekleyici mekanizma ve finansman modelleri geliştiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ'nin ürettiği konutların yüzde 10 peşinatla, uzun vade (10, 15, 20 yıl) ve düşük taksitlerle konut alıcılarına kira öder gibi ödeme imkânıyla sunulduğunu belirterek, kullanım hakkı veya kiralama şeklinde bir konut edindirme biçimi düşünmediklerini kaydetti. Bakan Özhaseki, TOKİ tarafından ihalesi yapılan konut projelerinin inşaatının başlaması ile birlikte satışa yönelik işlemlerin de başladığını anımsatarak, "Proje tamamlanarak teslim aşamasına gelmeden satışı da tamamlanmış olmaktadır. Stoklarında bulunan konutların büyük kısmı kentsel dönüşüm veya kamu kurumları ile yapılan protokoller kapsamında bekletilen konutlardır" dedi.

TAPUSU OLMAYANA KOLAYLIK
Yasaya göre dar gelirliye tahsis edilecek konut ve iş yerleri, borçlandırma suretiyle verilebiliyor. Önümüzdeki dönemde bu uygulamanın riskli bölgede oturan ancak tapusu olmayan vatandaşlar için uygulanması da planlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yılda en az 500 bin bağımsız birimin yıkılıp kentsel dönüşüme girmesini hedefliyor. Projelerin 200 bininin İstanbul'da 300 bininin ise diğer şehirlerde yapılması planlanıyor. Bunun için önümüzdeki dönemde dönüşüm sürecinde kullanılacak yeni rezerv alanları belirlenecek.(Hazal ATEŞ-SABAH)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)