BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCüneyt Zapsu dev şirkete ortak oluyor----

Cüneyt Zapsu dev şirkete ortak oluyor

Cüneyt Zapsu dev şirkete ortak oluyor
26 Haziran 2016 - 07:28 www.finansgundem.com

AK Parti’nin kuruluş yıllarının en ünlü ve renkli simalarından biri olan ve fındık ihracatçısı olarak da bilinen Cüneyt Zapsu'nun enerji yatırımcılığı alanında attığı yeni adımları Hürriyet'ten Jale Özgentürk yazdı

Cüneyt Zapsu, AK Parti’nin kuruluş yıllarının en ünlü ve renkli simalarından biri. Fındık ihracatçısı olarak da kamuoyunda tanındı. Daha sonraki dönemde önce Türkiye’nin ilk indirim market zinciri Bim’in kuruluşuna öncülük yaptı, sonra da A101’in...Uzun süre kamuoyundan uzak kalan danışmanlık yapan Zapsu’nun, bir süre önce Kayseri’de 1 MW’lık lisanssız güneş enerjisi santrali kuracağı haberleri basında yer aldı.

Yani Zapsu enerji yatırımcılığına güneş enerjisi ile soyunuyordu. Habere göre Zapsu’nun yatırımı yaklaşık 3.5 milyon TL civarında olacaktı. Bu yatırım için de Cüneyd Zapsu Danışmanlık’a gümrük muafiyeti ve KDV istisnası avantajları tanındığı bilgisi vardı.

İki gün önce ise Rekabet Kurumu’na bir başvuru yapıldı. Açıklamaya göre Beykoz Enerji, Hency Trading Limited ve Kibar Enerji’nin yüzde 30 hissesini devralmak istiyordu.

2 AY ÖNCE KURDU

Rekabet Kurumu’ndan onay bekleyen Beykoz Enerji, Cüneyt Zapsu’nun 2 ay önce kurduğu enerji şirketi. Şirketin ortakları arasında ise kızı Ayşe ile evli olan damadı Muzaffer Taviloğlu ve AK Parti milletvekili adayı asistanı Cavidan Gülşen Karanis Ekşioğlu yer alıyor. Beykoz Enerji AŞ bu adımıyla Ali Kibar’ın sahibi olduğu Kibar Enerji’nin yüzde 30’una talip.

Kibar Enerji, 2012’de İstanbul’un ihtiyacını karşılayacak doğalgazı ithal etmek üzere kurulan 4 özel şirketler arasında yer alıyordu. Yüzde 48’i Kibar Holding’e ait şirketin, yüzde 30’u ise Hency Trading’e ait. Zapsu ve Kibar’a ulaşamadığım için Beykoz Enerji’nin sadece yabancı şirketin hisselerini mi  devralacağı konusunu öğrenemedim.

Ortaklar Taviloğlu ve Ekşioğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da yabancı değiller.  Erdoğan hem Taviloğlu’nun hem Cavidan Gülşen’in nikâh şahitliğini yapmıştı. 

Bu arada yabancı ortak Hency Trading’in işleri arasında ise güneş enerjisi panelleri konusunda danışmanlık yaptığı bilgisi yer alıyor. Zapsu, doğalgaz alımına girecek mi yoksa güneş enerji üzerinde mi yoğunlaşacak zaman gösterecek. Zapsu bu girişimi ile enerjide büyümek için önemli bir adım atmış görünüyor. (Jale Özgentürk / HÜRRİYET)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)