BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhuriyet gazetesi savcısı FETÖ sanığı çıktı----

Cumhuriyet gazetesi savcısı FETÖ sanığı çıktı

Cumhuriyet gazetesi savcısı FETÖ sanığı çıktı
03 Kasım 2016 - 09:57 www.finansgundem.com

Cumhuriyet gazetesine soruşturma başlatan savcı Murat İnam’ın, FETÖ davasında sanık olduğu ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'te Cumhuriyet operasyonu savcısının FETÖ sanığı olduğunu doğruladı.

Cumhuriyet ile Cumhuriyet Vakfı yöneticisi 17 kişi hakkında, ‘FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ gerekçesiyle soruşturma yürüten Basın Suçları Bürosu Savcısı Murat İnam’ın, 54 hâkim-savcı hakkında açılan FETÖ davasında sanık olduğu ortaya çıktı.

Selam Tevhid örgütüne yönelik soruşturmada kumpas yapıldığı iddialarına ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 54 hâkim ve savcı hakkında iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, İstanbul Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Savcısı Murat İnam’ın da aralarında yer aldığı şüpheli hâkim ve savcılar hakkında birçok suçtan birer kez ağırlaştırılmış müebbet, birer kez müebbet hapis ile 31-67 yıl hapis cezaları istendi. Bakırköy Başsavcılığı’nın talebiyle sanıklara Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 Kasım 2015’te yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame, 54 şüpheli 1. sınıf savcı ve hâkim oldukları için Yargıtay’a gönderildi. HSYK tarafından 49’u meslekten ihraç edildi. 1’i emekli, 4’ü halen görevde olan 54 hâkim ve savcının yargılanması Yargıtay’da sürüyor. Sanıklardan Murat İnam’ın da geçtiğimiz günlerde Yargıtay’a gidip ifade verdiği öğrenildi.

ERDOĞAN DA MÜŞTEKİ
Yargıtay’daki davanın geçen ay yapılan duruşmasında, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında tutuklama talep eden, eski Ergenekon savcısı firari Cihan Kansız hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar verildi. Duruşma 22 Kasım’a ertelendi. Bu davada, ilk sırada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın olduğu 997 müşteki var.

İZLEME İSTEMİŞ
3149 sayfalık iddianamede, “Murat İnam’ın kolluktan gelen talep yazılarında haklı ve ikna edici bilgi ve belgeler sunulamadığı halde 5 Temmuz 2013’te, şüpheli Abdullah G.’nin işyeri faaliyetlerinin ve işyerlerinin 4 hafta süreyle teknik araçlarla izlenmesi ve gizli olarak ses ve görüntü kaydı alınmasına dair talepte bulunduğu” öne sürüldü.

DERHAL BIRAKILMALILAR
Cumhuriyet gazetesi avukatı Fikret İlkiz dün yaptığı açıklamada Savcı İnam’ın iddianamede 28 numaralı şüpheli olarak geçtiğini belirterek, “Eğer bir nebze hukuk güvenliği, adalet ve vicdan kalmışsa Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

MEHMET ŞİMŞEK: O SAVCI SANIK
Cumhuriyet gazetesi soruşturmasını yürüten savcı Murat İnam dün Meclis’te tartışmalara neden oldu. CHP sözcüleri savcı Murat İnam’ın FETÖ soruşturmasında sanık olup olmadığıyla ilgili bilgi istedi. İnam’ın yargılandığı dosya numarasını da veren Levent Gök’e Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yanıt verdi. Şimşek, “Cumhuriyet Savcısı Murat İnam, Selam Tevhid soruşturması nedeniyle Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesinde açılan davada sanıktır. Hakkında isnat olunan eylem usulsüz dinleme kararı vermesi değil, sadece bir dosyada uzatma kararı vermesidir. FETÖ’ye karşı yürütülen soruşturmalar kapsamında hakkında herhangi bir açığa alma veya ihraç işlemi yapılmamıştır” dedi.

SUÇLAMALAR
İstanbul Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Savcısı Murat İnam dahil 54 şüpheli hâkim ve savcıya, davanın iddianamesinde şu suçlamalar yöneltildi:

- Siyasal ve askeri casusluk
- Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, kurulan örgüte üye olma
- Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs
- Gizli bilgileri açıklama
- Suç uydurma
- Özel hayatın gizliliğini ihlal
- Hukuka aykırı olarak elde edilen verileri kaydetme, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma.

BU İŞYERİNDE CESARET VAR
Cumhuriyet’e destek kapsamında Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), gazete binasına ‘Bu işyerinde cesaret var’ yazılı bir pankart astı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, DİSK Basın İş, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Haber-Sen ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) temsilcileri Cumhuriyet yazıişlerinde haber nöbetlerini tuttu. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ile Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök ve eşi Tansu Özkök de Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç’i ziyaret etti.

HEPİNİZ FETÖ'DEN YARGILANACAKSINIZ
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Darbecileri o mevkilere getirenler şu an ülkeyi yönetenlerdir! Türkiye bu darbe sürecine bilinçli olarak sokulmuştur! Herkesten şüphe duyuyorsunuz. Çünkü FETÖ’yü ne kadar büyüttüğünüzü en iyi siz biliyorsunuz. FETÖ’ye devleti teslim edeceksiniz sonra da mağdur olacaksınız öyle mi? Adalet bir gün tecelli edecek ve hepiniz FETÖ’den yargılanacaksınız!”

Hürriyet

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhuriyet gazetesi tepkisi

 

Başbakan'dan Avrupa'ya 'Cumhuriyet' tepkisi

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İNSANLIK DIRAMI.03 Kasım 2016 19:32

    Süha sen ülkenin geçmişine bir bak derim bundan 50 sene önce bu ülkeyi hangi partiler yönetiyordu bu ülke kimlerin yönettiği dnemde devamlı borca sokuldu İMF den kim borçlar aldı bunları bir araştır lütfen ben yaşında biriyim ve de sağ görüşlü bir insanım ama gerçekleri söylemek gerekirse bu ülkeyi ben kendimi bildim bileli hep SAĞ PARTİLR YÖNETTİ VE ÜLEYİ BORCA SOKAN DA ONLAR OLDU demirel. çiller mesut yılmaz erbakan bahçeli anapı kuran özal sende bir araştır ondan sonra buraya yazını yaz başka birşey demiyorum biz millet olarak ülkemize sahip çıkıyoruz ama ülkeyi yönetenler milletine sahip çıkmıyor başta emekliler eziliyor

  • ekmelettin03 Kasım 2016 11:15

    kimin eli kimin cebinde anlamadım. bu savcı fetocu mü, akpli mi?

  • SÜHA03 Kasım 2016 11:03

    MERKEL ANANIZ TÜRKİYEDEKİ ÇOCUKLARIMA...DOKUNMAYIN DİYE KIRMIZI ALRM VERMİŞ ONA GÖRE İYİ DÜŞÜNÜN