BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCumhurbaşkanlığı sistemi yabancı girişini hızlandıracak----

Cumhurbaşkanlığı sistemi yabancı girişini hızlandıracak

Cumhurbaşkanlığı sistemi yabancı girişini hızlandıracak
01 Şubat 2017 - 08:11 www.finansgundem.com

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte ekonomide canlanma olacağını söyledi

Yatırımcılardan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin pozitif geri dönüşler aldıklarını belirten Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, "Bu, çok vaatkâr bir sistem çünkü bütün kamu kurumlarının daha etkin bir şekilde çalıştığı, kararların hızlı alındığı ve yatırımcı süreçlerine daha hassas bir yapıdan bahsediyoruz. Adımların da hızlıca atılmaya başlanmasıyla, doğrudan uluslararası yatırım girdisine de bunun pozitif etkilerini görmeye başlayacağız" dedi. Türkiye'nin son yıllarda Japonya ve Çin'den yatırım çekme potansiyelinin ortaya çıktığını hatırlatan Ermut, özellikle dünyanın yedinci büyük bankası Bank of China'nın da Türkiye'de faaliyete başlamasıyla bu potansiyelin daha da artabileceğine dikkat çekti.

ENERJİ ÖNE ÇIKACAK

Bu yılki gelişmeler arasında enerjide daha büyük montanlı projelerin gerçekleşeceğini aktaran Ermut, "Ayrıca, finans sektörüyle ilgili takip ettiğimiz projelerde bu yıl ciddi gelişmeler olmasını bekliyoruz. Gayrimenkul ile turizm sektöründe beklentilerimiz mevcut" dedi.

KAYIPLAR TELAFİ EDİLİR

2017 yılından umutlu olduklarını ifade eden Ermut şöyle konuştu: "Yatırımcılar, işlerinin öngörülebilir bir şekilde halledildiği, bürokratik süreçlerle veya siyasi istikrarsızlık gibi sorunlarla işlerinin uzayıp engellenmediği bir ortamda iş yapmak isterler. Yatırımcıların beklentisinin ve bize sordukları soruların da aslında biraz daha kamu reformu noktasında kümelendiğini görüyoruz."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)