BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanlığı Sarayı'nda tarihi zirve sona erdi----

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda tarihi zirve sona erdi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda tarihi zirve sona erdi
25 Temmuz 2016 - 14:10 www.finansgundem.com

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine yapılması kararlaştırılan Liderler Zirvesi Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 3 siyasi parti liderinin katılımıyla gerçekleşti. Tarihi zirve 2 saat 40 dakika sürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi darbe girişimi karşısındaki kararlı tutumları sebebiyle teşekkür etmek ve önerilerini almak üzere, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü.

KRİTİK ZİRVE SONRASI CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN YAZILI AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen zirveye ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımız, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünden yana açık ve net bir duruş sergilemelerinden dolayı parti liderlerine teşekkür etmiş ve bu birlik ve beraberlik ruhunun her türlü sorunun üstesinden gelmek için en önemli güç kaynağımız olduğunu vurgulamıştır." dedi.

Kalın, "15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasının ve OHAL sürecinin titizlikle yürütüleceği ifade edilmiş ve bu konuda bütün siyasi partilerin işbirliği yapmasının önemi vurgulanmıştır. Ortak sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek için siyasi diyalog mekanizmalarının etkin bir şekilde kullanılması hususunda görüş birliğine varılmıştır." dedi.

İbrahim Kalın, açıklamasında şunları kaydetti.
"Siyasi görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak meydanlara dökülen milletimizin ve verilen talimatları yerine getiren güvenlik güçlerimizin kahramanlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımız, Fethullahçı Terör Örgütü, PKK ve diğer güvenlik tehditlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlar hakkında da liderleri bilgilendirmiştir."

MUHALEFET GÖRÜŞMEDE NE DEDİ?
Kritik zirvede CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, demokrasilerde uzlaşmanın önemini vurgularken, Cumhurbaşkanı'na "Özeleştiri yapmalısınız" dediği öğrenildi. CHP lideri ayrıca "Önlemler cadı avına dönüşmemeli" uyarısında bulundu. HDP'nin görüşmeye çağrılmamasını eleştiren Kılıçdaroğlu'nun "Hukuk dışı uygulamalar önlenmeli" dediği öğrenildi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli de "kurunun yanında yaş da yanmasın" uyarısında bulunarak "Asker itibarsızlaştırılmamalı, FETÖ'yü temizleyeceğim diye TSK'yı yok etmeyin" dedi.

MANİFESTO ERDOĞAN'A SUNULDU
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün açıkladığı 10 maddelik Taksim Manifestosu'nu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacağını bildirdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek, "Liderler Zirvesi" öncesi olağanüstü toplandı.

Toplantının ardından, bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunan Sındır, zirve sırasında Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun söz konusu toplantıya, HDP'nin de davet edilmesi gerektiğini ifade edeceğini aktardı.

Sındır, "HDP'nin 15 Temmuz sonrası ortak bildiriye imza atmış parti olarak, bu sürecin içerisinde doğrudan olması gerektiğini ifade edecek Sayın Cumhurbaşkanı'na." dedi.

MYK üyelerinin toplantıda görüşme ile düşüncelerini ifade ettiğini anlatan Sındır, Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü mitingde paylaştığı 10 maddelik, "Taksim Manifestosu"nu bir dosya olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da sunacağını kaydetti.

Sındır, "Kılıçdaroğlu'nun daha önce eleştirdiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne neden gittiği yönündeki eleştirileri" de hatırlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şu anda Türkiye olağanüstü bir süreçte. Olağanüstü bir durum içerisinde, dolayısıyla böyle bir koşul altında orada bulunmak ülkemizin, yaşadığımız süreç ve sonrasının daha sağlıklı yapılanması için önemli diye düşünüyoruz. Türkiye çok hassas bir dönemden geçiyor, bu koşullarda orada olmanın ülkemize yarar getireceğini düşünüyoruz."

LİDERLER MEKTUPLA DAVET EDİLDİ
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül'e gönderdiği mektupta, Türkiye'nin, 15 Temmuz'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu, asker elbisesi giymiş bir grup terörist tarafından gerçekleştirilen silahlı ve kanlı darbe girişimine maruz kaldığını belirtti.

Mektupta, "FETÖ mensubu teröristler tarafından cebir ve şiddet kullanmak suretiyle, anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini, temel hak ve hürriyetleri, meşru Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen, silahlı darbe teşebbüsü milletimizin demokrasisine sahip çıkarak, ortaya koyduğu kahramanca direniş sayesinde engellenmiştir." ifadesine yer verildi.

Milletin, darbe girişimi karşısında gösterdiği kararlı tutumu, siyasi partilerden de beklediği vurgulanan mektupta, şunlar kaydedildi:

"Bu zorbalığa karşı gösterdiği kararlı tutumla, tüm kurumlarımıza çok önemli sorumluluklar yükleyen milletimiz, birlik ve beraberliğimizin en üst düzeyde olması gereken bu kritik dönemde, diğer kuruluşlarımızla birlikte, siyasi partilerimizden de bunun gereğini yerine getirmesini beklemektedir.

Bu çerçevede, Sayın Cumhurbaşkanımız 25 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00'te CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile AK Parti Genel Başkanı Sayın Binali Yıldırım'ı, hem darbe girişimi karşısındaki kararlı tutumu sebebiyle kendilerine teşekkür etmek, hem de son gelişmeleri değerlendirip, önerilerini almak üzere, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet etmektedir."

İLK KEZ KÜLLİYE'DELER
Muhalefet liderleri Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından ilk kez Külliye'ye çıktı. Zirve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında 3 partinin bir araya geldiği ilk toplantı oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cem yıldız25 Temmuz 2016 20:04

    birlik olmak icin cok guzel fırsat siz degerli parti mensubları tum partiler birlesin bu ulkeyi ileri nasıl beraber gotururuz u konussunlar ki oy kullanmayan cogunluk o zaman belki oy kullanır

  • Yakup25 Temmuz 2016 16:12

    Demek ki Fetö artık tarihin çöplüğüne gönderildiği için siyasi partilerimiz daha özgür, yani bunun için bu kadar sıkıntı yaşanması mı gerekiyordu bu güzel görüntüler için, yine de şükürler olsun, ne kadar büyük bir beladan kurtulduğumuzu şimdi herkes daha iyi anlayacaktır.