BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım Diyarbakır'da----

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım Diyarbakır'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım Diyarbakır'da
28 Mayıs 2016 - 13:55 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım eşleriyle birlikte Diyarbakır'a gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aralarında eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ve bakanların bulunduğu kalabalık bir heyetle toplu açılış törenlerine katılmak üzere Diyarbakır'a geldi. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı kentte 8500 polis tedbir aldı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın geçeceği güzergahta neredeyse 5 metrede bir polis duruyor. Kritik bölgelerde de sinyal kesici jammer cihazları yerleştirildi. Açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı sert sözlerle eleştirdi.

Özel TC-ANA adlı uçakla saat 11.35'de Diyarbakır'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyeti Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne karşılayanlar arasında Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ı sarılarak karşılayan Semiha Yıldırım daha sonra birlikte uçağa geçtiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım Diyarbakır'da

FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binalı Yıldırım daha sonra açılışlar için tören alanına geldi. Törende ilk konuşmayı Başbakan Yıldırım yaptı. Yıldırım şunları söyledi:

"10 gün önce Diyarbakır’a geldim. Tanışık köyüne gittim, Dürümlü’ye gittim. Niye gittim? Orada tonlarca patlayıcıyla 16 kardeşimizi kalleşçe katleden terör örgütünün o çirkin yüzünü tüm dünyaya göstermek için oradaydım. Şunu herkes iyi bilsin ve Diyarbakırlılar rahat olsun. Bu terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkarmaya azmettik. İnşallah Türkiye terör belasından kurtulacak.

PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Sizin sorununuz Türkiye’nin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye’nin gündeminden çıkarmaya ahdettik. Ekmeğimizi böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz.

Diyarbakır Havalimanı uluslararası havalimanı oldu. Talimatınızla Erbil ve Kıbrıs’a doğrudan seferler başladı. Önümüzdeki günlerde yurtdışından bazı noktalara Diyarbakır’dan seferler başlayacak.

'BELEDİYE BAŞKANI TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK VERDİ' 

Diyarbakır’a bugüne kadar son 14 yıl içerisinde yaptığımız hizmetlerin tutarı 25 katrilyondur. Diyarbakır’a helal olsun.

Diyarbakır’ın seçtiğiniz belediye başkanı Diyarbakır’ın dertleriyle, su problemiyle uğraşması gerekirken terör örgütüne lojistik destek vererek sizin paralarınızı terör örgütüne aktardılar. Bunu biliyoruz gereğini de yapacağız. Bu paraları terör örgütüne aktaranları lime lime burunlarından getireceğiz.

Silvan Barajı var. 7 milyarlık bir proje. Terör örgütü bu barajı yaptırmamak için elinden ne gelirse yapıyor. Onlar ne yapıyorsa yapsın bu büyük millet bunlara pabuç bırakır mı? Silvan Barajı’nı da suyla buluşturacağız.

Ne yaparsanız yapın ister çukur açın, ister el yapımı bombalarla fidanlarımızı şehitedin ama başaramayacaksınız. Siz de sizin sırtınızı sıvazlayan iç ve dış işbirlikçileriniz, siyasi uzantılarınız asla başaramayacak.

Sur’un 15 mahallesinden 6’sını bombalarla çukurlarla kazarak o tarihi eserlere zarar verdiler. Aileleri yerinden yurdundan ettiler. Ama biz hep dedik insanı yücelt ki devlet yücelsin. İşte o yaraları sarıyoruz. Esnaflarımıza zararlarını nakden ödedik, 3 trilyon ödedik, 6 ay daha uzatıyoruz. 3 trilyon aha ödeyeceğiz. Esnaflarımızı mağdur etmeyeceğiz. Sur’un yapılarını en güzel şekilde yeniden yapacağız. Biz Sur’u yapmaya başlayınca hemen bir iftira kampanyası yine başlattılar. Sur’u peşkeş çekeceklermiş. Hadi oradan. Siz teröre peşkeş çekeceğinize gelinde biraz halkın sesine kulak verin."

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın ziyareti nedeniyle Diyarbakır'da sıkı güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan ve Yıldırım'ın geçiş güzergahlarına frekans karıştırıcı seyyar Jammer'ler konuldu.

TANIŞIK KÖYÜNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNACAK

Erdoğan ve Yıldırım, daha sonra da 12 Mayıs günü PKK'lıların bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu hayatlarını kaybeden 16 kişinin yaşadığı Tanışık Köyü'ne taziye ziyaretinde bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın ziyareti nedeniyle Diyarbakır'da çok sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Erdoğan ile Yıldırım'ın geçiş güzergahlarına belirli aralıklarla frekans karıştırıcı seyyar Jammer'ler konuldu. Zırhlı araçlarla güvenlik önlemlerinin alındığı güzergahlar araç trafiğine kapatıldı.
Erdoğan ve Yılıdırım'ın taziye ziyaretinde bulunacağı merkez Sur İlçesi'ne bağlı Tanışık Köyü'nde de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)