BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇöp tahvillerde 1 trilyon dolarlık risk----

Çöp tahvillerde 1 trilyon dolarlık risk

Çöp tahvillerde 1 trilyon dolarlık risk
09 Şubat 2017 - 14:25 www.finansgundem.com

Moody's'e göre çöp tahviller 1 trilyon dolarlık duvara çarpabilir

Moody's Investors Service'e göre 1 trilyon dolarlık rekor düzeyde çöp tahvilin, 2021 yılına kadar vadesi gelecek ve yüksek risk taşıyan şirketleri, piyasaların daha az uygun olacağı bir dönemde, yeni nakit avıyla başbaşa bırakacak.

Moody's'in Çarşamba günkü bir raporuna göre “spekülatif” notuna sahip şirketlerin 2017 ve 2021 yılları arasında vadesi gelecek olan 1.06 trilyon dolarlık tahvillerinin, 933 milyar dolarlık kısmının vadesi 2019 yılı sonrasına uzanıyor. Tiina Siilaberg'in de aralarında bulunduğu analistlerin kaleme aldığı raporda, yeni tahvil ihraçlarının 2017 yılının ikinci yarısında büyük bir ihtimalle artacağı belirtiliyor.

Tahvil piyasalarının henüz söz konusu durum için hazır olmadığı belirtilen Moody's raporunda kaldıraçlı kurumsal borçları menkul kıymetleştiren Teminatlandırılmış Kredi Yükümlülüklerine (Collateralized Loan Obligation – CLO) olan talebin, 2014 zirvesinden geri çekildiği ve hem banka borçlarının hem de yüksek faizli tahvillerin kredi derecelerinin kötüleştiği ifade ediliyor.

Siilaberg, bir mülakatta “Eğer likidite azalırsa, temerrüt oranı önemli ölçüde artar” dedi ve “Şirketlerin başetmesi gereken çok borcu var, ve birçok küçük şirketin de düşük faiz ortamında bol miktarda borçlandığını gördük” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)