BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakConrad 80 milyon dolara yenileniyor----

Conrad 80 milyon dolara yenileniyor

Conrad 80 milyon dolara yenileniyor
25 Ağustos 2014 - 11:30 www.finansgundem.com

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Conrad Otel yenileniyor

Otel yatırımlarının en büyük zorluğu sık sık yenilenmeye ihtiyaç duymasıdır. Her yıl yapılan ufak tefek yenilenmeler 10  yılı aşınca yetmemeye başlar. Genel olarak 10 yılda bir büyük bir yenileme yapmak şarttır.

Çoğu zaman da ‘yenilemek’ yapmaktan daha zordur. Hele söz konusu olan İstanbul’un göbeğinde çalışan bir otel olursa… İstanbul Conrad Oteli’ni durumu tam da buna uyuyor.

Aksoy Grubu’nun sahibi olduğu Conrad Oteli, 1992 yılında Beşiktaş’ta hizmete girmişti. Güzel bir konumu olan otelin kapsamlı yenileme çalışmaları geçen yılın ortasında başladı. Geçenlerde yolumuz otele düştüğünde yenilemenin sürdüğünü, hatta otelin yanına kurulan bir şantiye oluştuğunu gördük. Önce birçok insan gibi bunu yeni bir inşaatın şantiyesi sansak da sonra anladık ki otelin yenilenmesinde çalışan işçiler kalıyor.

Öğrendiğimize göre adeta dört duvar kalana kadar otelin her şeyi yenilenmiş. Hatta kimi yerlerde duvarlar yıkılıp yeniden  yapılmış. Tüm tesisat yenilenmiş. Bina akıllı teknolojiyle donatılmış. Yenileme sonucunda 667 olan oda sayısı 550’ye düşmüş. Buna karşılık süit sayısının 50’den 70’e yükseldiğini öğendik. Otelin odalarının halen üçte biri çalışır durumda. Bu ay sonunda devreye girecek. 100 odayla birlikte, 290 oda müşterilere hizmet verir. hale gelecek. Yenileme çalışmalarının yılsonunda tamamlanması planlanıyor. Konu ile ilgili aradığımız otelin ortaklarından Erol Aksoy, ‘’Yenilemek yapmaktan daha zormuş. Bütçeyi de oldukça aştık. 50 milyon dolarlık bütçe ile yola çıkmıştık. Şimdi 80 milyon dolarda sınırlamaya çalışıyoruz’’ diyor. Para Dergisi
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)