BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÇölyak hastalarına Meclis'ten iyi haber ----

Çölyak hastalarına Meclis'ten iyi haber

Çölyak hastalarına Meclis'ten iyi haber
14 Aralık 2017 - 12:12 www.finansgundem.com

Çölyak komisyonundan hastalara müjde geldi.

Komisyon Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer,yaptığı açıklamada, Komisyonun çalışmaya başladığı bugüne kadar birçok  akademisyen, uzman, çölyaklıların kullandığı glutensiz ürünlerle ilgili firma  temsilcilerini, sivil toplum örgütleri ve hastaları dinlediğini belirtti. 

Glutensiz ürünlerin çölyak hastaları için kolay ulaşılabilir hale  getirilmesi gerektiğini vurgulayan Tamer, Şanlıurfa ve Bursa'ya giderek,  hastaların ve ailelerin sorunlarını dinlediklerini, bölgede üretici firma ve bu  alanda kurulan derneklerle de bir araya geldiklerini anlattı. Saha çalışmalarıyla çölyaklı hastalar ve ailelerin ne tür zorluklar  yaşadığını tespit etmeye çalıştıklarını bildiren Tamer, komisyon çalışmalarının  19 Aralık'ta tamamlanacağını söyledi.

Daha sonra hazırlanan raporun Meclis Başkanlığına sunulacağına dikkati  çeken Tamer, şöyle konuştu: "Raporumuzu sunduktan sonra da biz bunun peşini bırakmayacağız. Ben  bir fahri çölyak dernek başkanı gibi bu konuyu takip etmeye devam edeceğim.  Komisyonumuzun çalışmasında önemli kazanımları da oldu. Çölyak hastalarıyla bazı  güzel haberleri paylaşmak istiyorum. Çölyak hastalığında, 1 yıl süreli raporlar  düzenleniyor. SGK bu raporun geçerlilik süresini iki yıla çıkaracak ve kişilerin  durumu ve yaşına göre 46 ile 120 lira arasında verilen ücretler de artırılacak.  Bu hastaların Sosyal Güvenlik Kurumutarafından destek ücretleri PTT'ye  aktarılıyor. PTT şubelerinde yoğunluktan paraların çekilmesi esnasında sıkıntılar   yaşanıyor. Burada da güzel bir haberimiz var. PTT çölyak hastaları için özel  kart çıkaracak ve sıra bekleme sorunları ortadan kalkacak. PTT Genel Müdürü Kenan  Bozgeyik'ten, kargo ücretlerinde özel günlerde yapılan yüzde 20'lik indirimin  çölyak hastaları için bütün yıl yüzde 35 olarak yapılması sözü aldık. PTT çölyak  hastalarına önemli bir katkı yaptı. Kendilerine teşekkür ediyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)