BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringGaranti Factoring Coface Türkiye işbirliğinde yeni dönem----

Garanti Factoring Coface Türkiye işbirliğinde yeni dönem

Garanti Factoring Coface Türkiye işbirliğinde yeni dönem
05 Haziran 2017 - 13:11 www.finansgundem.com

Coface Türkiye ve Garanti Factoring, alacak sigortası alanındaki işbirliklerini güçlendirerek şirketlere hem yurt içi ticarette hem de ihracatta destek olmayı hedefliyor

Coface Türkiye ve Garanti Factoring'in 3 yıl önce başladığı işbirliği, yeni bir anlaşmayla ihracatçılara finasman ve alacak yönetimini birarada sunacak şekilde genişletildi. Bu kapsamda "Ticari Alacak Sigortası ve Factoring" uygulamasına ihracat yapan firmalara da finansman çözümleri eklendi. Yapılan yeni anlaşma ile firmalar, hem yurt içi ticaretlerinde hem de ihracatlarında en önemli ihtiyaçlarından olan finansman sağlamaya yönelik, büyük bir avantaj elde edebilecekler. Basın toplantısı ile açıklanan Coface Türkiye - Garanti Factoring işbirliğine göre; Coface Türkiye’den ticari alacak sigortası poliçesine sahip firmalar, Garanti Factoring’ten finansman hizmeti alabilecekler.

İşbirliğine eklenen yeni hizmetler ile firmalar, yurtiçi satış ve ihracattan doğan alacaklarını haciz, iflas, temerrüt risklerine karşı garanti altına alırken, aynı zamanda finansman olanağından da yararlanabilecek. Hem factoring, hem de sigorta sektörünün ayrı paketler halinde verdikleri hizmetleri tek poliçede birleştiren bu işbirliği, sektördeki önemli bir boşluğu doldururken, firmaların ihtiyaçlarına da çözüm getiriyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Coface Türkiye Genel Müdürü Emre Özer, tek bir poliçe ile çok sayıda hizmeti bir araya toplayarak müşterilerine fayda yarattıklarını söyledi. Özer, sigorta yaptıran şirketlerin sorunlarını yakından takip ettiklerini de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önce Garanti Factoring ile hayata geçirdiğimiz ve firmalarımızın ticaret hacmine katkı sağlayan Ticaret Alacak Sigortası ürünümüz sektörde önemli bir fark yarattı. Bunun üzerine, işbirliğimizi firmaların finansman sorunlarına da çözüm sağlamak amacı ile geliştirdik. Böylece firmalarımız hem sigorta ile güvenli ticaret yapacak hem de sağladıkları finansman ile işlerini büyütebilecekler. Bu tip destekler özellikle ihracatçılarımıza global rekabette de destek oluyor. Ayrıca bize sıkca gelen tek ya da birkaç alıcının sigortalanması talebini de Garanti Factoring ile birlikte karşılayabileceğiz.”

Garanti Factoring Genel Müdürü Hulki Kara ise sözkonusu işbirliği ile ilgili yaptığı açıklamada, Garanti Factoring’in Coface ile 2013 yılında başlayan iş ortaklığının bu yıl 4. Yılına girdiğini belirtirken,bu iş birliğinin her geçen yıl genişlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Son 3 yılda sadece yurtiçi alacaklar için yürüttükleri iş birliğini, bu yıl ihracat alacaklarını da kapsayacak şekilde genişlettiklerini belirten Hulki Kara,şöyle dedi:

“Garanti Factoring ve Coface işbirliği ile, firmalar gerek yurtiçi gerekse yurtdışı ticari faaliyetlerinde sıklıkla karşılaştıkları vadesinde ödememe riski, finansman ihtiyaçlarının çözümü ve tahsilata ilişkin zorluklara ait çözümleri tek bir üründe temin edebilecek, yeni pazarlara ve müşterilerine odaklanarak satış hacimlerini artırabileceklerdir.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)