BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinClub Patara Evlerine “Aria”lı tanıtım----

Club Patara Evlerine “Aria”lı tanıtım

Club Patara Evlerine “Aria”lı tanıtım
22 Ağustos 2014 - 11:50 www.finansgundem.com

Patara Prince Hotel & Resort’ un mimari ve kurucusu Y.Mimar Turhan Kâşo, Club Patara projesinin detaylarını anlattı

Ege ile Akdeniz ’in birleştiği yerde pek çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kaş ilçesinin cennet köyü Kalkan’da, muhteşem mimarisi ve peyzajı ile Club Patara Evleri ve Patara Prince Hotel & Resort’ un mimari ve kurucusu Y.Mimar Turhan Kâşo, geçen akşam çok özel bir geceye daha ev sahipliği yaptı.



Patara Price’nn Antik Agora Meydanı’nda gerçekleşen ve İtalya’nın eski büyükelçisi Bay Carlo Marsili şerefine düzenlenen gecede Kâşo ailesi kısa bir süre önce Club Patara’lı olma ayrıcalığını devre mülk sistemi içine alıp, ‘’  tapulu devre mülkünüzü alın eviniz rahatlığında tatilinizi yapın’’  sloganıyla oldukça ses getiren bir uygulamasını da dostlarına tanıtma imkanı buldu….

Patara’da oturanlar, devre mülk sahipleri, Kâşo çiftinin yakın dostlarından oluşan seçkin bir davetli topluluğu bir araya geldiği “Aria”lı Gecede meşhur  Tenor Signore Livio Angelisanti sahne aldı.  Ünlü tenora Azeri piyanist Samir Mirzayev ( Mirzoev)  eşlik etti.

Her iki sanatçının muhteşem performansları gece boyunca ayakta alkışlandı. 
Patara Prince’in Antik Agora Meydanı’ndaki eşsiz aria şöleninde, ev sahibi Kâşo çiftinin her zaman ki kusursuz ev sahipliği kadar Patara Prince şefleri tarafından özenle hazırlanan konsepte uygun enfes İtalyan menüleri misafirlerinin büyük beğenisini kazandı.  

Patara Prince Hotel & Resort’ un mimari ve kurucusu Y.Mimar Turhan Kâşo lansman sonrası açıklamalarda bulundu.

- Lansman ile ilgili ne söylemek istersiniz?        

Kalkan’daki o güzel koyda 1992’ lerde açılan Club Patara Evleri Projesi’nde , daha sonraları talep üzerine ünitelerin bir kısmı devremülk olarak  tesis  edildi.   Toplam 250 villa var, bunların 1-2  yatak odalı olan 90 tanesi devremülke çevrildi, memnuniyetle karşılandı. 90 ünitede,  sadece 90 aile bu güzelliği yaşayacakken , haftalar ile çarptığınızda dünyanın çeşitli yerlerinden gelen 1000 kadar aile yaşayabiliyor şimdi.

Bizim maksadımız devremülkçülük yapmak değildi.  Çocukluğumdan beri güneye giderim, denizi seven aynı zamanda balık adam da olan bir mimarım.. Club Patara bu sevgi ile başlayan bir proje…Fakat,devremülk sektöründe 1995 lerde hoş olmayan, ters durum ortaya çıkınca biz ürünümüzü çektik, satışlarımızı durdurduk.  O yıldan beri de bu ünitelerimizin bir kısmı boş duruyordu, satmıyorduk. Bir kısmını Patara Prince Hotel özel misafirleri için kullanıyordu. Bu arada ben de mimarlık işlerim ile çok yoğundum.  Şimdi karar verdik, artık 1995 lerdeki o olumsuz olgu gitmiş bulunuyor , piyasada zaten devremülk yok. Bu devremülkleri bir ele aldık, koltuk, kanepe vs şeklinde elden geçirdik.  Bu relansmanda kalan bu 20 – 30 kadar üniteyi satışa sürdük. İki, üç aydır devam eden bu relansmandan da satış ve pazarlama ekibimizden aldığımız geridönüşlere göre epey bir ilgi var. Relansmanda, aynı projenin içinde aynı yerde, sakladığımız ürünlerimizi ortaya çıkarıyoruz.  

- Evlerin bulunduğu bölge ile ilgili ne söylemek istersiniz ? 

Akdeniz  dünyanın en eski denizi ama en taze suyu. Evlerin bulunduğu Kalkan Koyu’nun Akdeniz Çanağında ayrı bir yeri var. Gençlik yıllarımda Bodrum’a, Marmaris’e, Gökova’ya giderdim, Akdeniz’i , mavi yolculuğu – ki o zamanlar adı mavi yolculuk bile değildi -  Cebelitarık’a kadar da yelkencilik ve balıkadamlığımdan bilirim.   O zamanlarda da Kalkan’ı duyar ve takip ederdim.  Kalkan Koyu , arkasını Akçadağ’a, Toroslar’a vermiş , Toroslarda eriyen kar sularının bir bir buçuk ay gibi bir sürede yer altı nehirlerinden inip  Mayıs’tan itibaren deniz altından Kalkan Koyu ile, 170 m olan sahilimizin hemen altından bu minerali bol kaynak suları Akdeniz ile buluşuyor.  İşte Club Patara Evleri özelliği, benim denizi çok sevmem, mimarın tecrübeleri ve o sahildeki deneyimlerinden kaynaklanan deneyimi ile bu yamaçta tasarlandı ve  yapıldı.  
Mimarlık işlerimi devam ettirmemin yanında buranın işletmesini de üstümüze aldık. Bugün mimarlık deyince – ki benim için hiçbir sadece zaman üç boyut, plan, kesit, görünüş değildir,  bunun bir de işletme boyutu vardır, müzik, ağaçlandırma, yaşam boyutu vardır. İçindeki insanlar da mimariyi başka türlü bir şekle getirebilirler, güzelleştirebilir veya bozarlar, her ikisi de olabilir.  Club Patara Evleri nin işletmesini de bizim şirketlerimiz üstlendiler. Club Patara Evleri sadece bir evler sitesi değil, Patara Prince Hotel & Resort  bakanlıktan Special belgeli , onun da komşusu olan evler bunlar. Ayrı parseller de bitişikler ve tek bir proje olarak çıkmış bulunuyorlar İşletmenin, denizi, sahilleri, havuzları, restoranları ve  tüm imkanlarından faydalanılabilen, bu işletme altında işleyen bir devremülk sistemi.  Kalkan eski adıyla Kalamaki , Eski Rum balıkçı köyü . Kalkan  Marina  - Club Patara arası 700 m, denizden tesise gidip gelen bir shuttle teknemiz var.  Biz zaten Kalkandayız. Bunların yanında yine hizmete sunulan villalar da var.  Netice de bu evler de bu relansmanda sahiplerini bulacak. 
Club Patara Evleri’nde her ev çok özel tasarlanmış, yönü ile, bakışı ile, dışarıdaki dikeni ile. Her şey çok özgün, eski değerler uygun saygı ile yapılmıştır  Exculusive, A veya A+ değil, kolundaki markalı çanta ile exculusive veya A+ olunmuyor, beyindeki düşünceleri ile  A ve A+ olanları tercih ettiği bir yer Club Patara. 
 
- Siz evleri satarken buna dikkat ediyor musunuz? 

Hayır zaten Patara’daki ruhu, değerleri, rutubetsiz havayı, denizi, güzelliğini bilen, böyle bir yaşamı arzu eden ergonomiyi seçen ve bilenlerin tercih ettiği bir proje ve yaşam alanıdır. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)