BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinClinton konuştu, yazdı, 12 milyon $ servet yaptı----

Clinton konuştu, yazdı, 12 milyon $ servet yaptı

Clinton konuştu, yazdı, 12 milyon $ servet yaptı
22 Temmuz 2014 - 11:15 www.finansgundem.com

ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, görevinden ayrılmasından bu yana geçen 16 ay içinde yazarak ve konuşarak tam 12 milyon $ kazandı

Amerikan Bloomberg Ajansı’nın haberine göre, Şubat 2013’te bakanlıktan ayrılan Clinton başta hatıralarını kaleme aldığı Kitap olmak üzere, yaptığı konuşmalar ve katıldığı şirket toplantılarından bir servet kazandı.

Bu yıl raflardaki yerini alan Dışişleri Bakanlığı dönemi anılarını anlattığı ‘Zor Seçimler’ kitabı Hillary Clinton’a telif hakkı ve satışlar dahil 6 milyon dolar getirdi. 635 sayfalık kitabın 5 hafta içinde 191 bin adet sattığı biliniyor. Bu rakama elektronik kitap satışları dahil değil.


Sunucuyu bile seçiyor

Hillary Clinton’ın adı 2016 yılındaki başkanlık seçimleri için geçiyor. Clinton bu yarışa dahil olursa kitap satışı gelirlerinin çok daha fazla artması bekleniyor. Hillary Clinton’ın 2003’te yazdığı Yaşayan Tarih adlı kitap 1.3 milyonun üzerinde satmıştı.Bugüne kadar 100 konuşma ve toplantı katılımı yapan Clinton’ın bu etkinliklerden de 6 milyon dolar gelir elde ettiği hesaplanıyor.

Bir konuşma için ortalama 200 bin dolar alan Clinton’ın katıldığı organizasyonları ince eleyip sık dokuyarak seçtiği, kendisini kürsüye davet edecek kişiden, toplantının moderatörüne kadar kendisinin belirlediği, etkinlikte çekilecek fotoğraf sayısını 50 ile sınırladığı belirtiliyor.


Eşi 106 milyon $ aldı

Clinton aldığı paraların bir kısmını Clinton Vakfı’na bağışlıyor. Ancak Hillary Clinton’ın konuşmalarından kazancı eşi Bill Clinton’ın aldığı paranın yanına bile yaklaşamıyor. Bill Clinton ABD Başkanlığı görevinin sona ermesinden bu yana sadece yaptığı konuşmalardan 106 milyon dolar kazandı. Eski Başkan Clinton’ın bir konuşmadan aldığı ücret 750 bin dolara kadar yükselebiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)