BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaClifford Chance'den güçlü performans, cirosunu %11 artırdı----

Clifford Chance'den güçlü performans, cirosunu %11 artırdı

Clifford Chance'den güçlü performans, cirosunu %11 artırdı
30 Temmuz 2017 - 20:48 www.finansgundem.com

Dünyanın önde gelen hukuk danışmanlık şirketlerinden Clifford Chance 2016/17 dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Tarihi performansın geliri 1,54 milyar Pound…

Dünyanın önde gelen hukuk danışmanlık şirketlerinden Clifford Chance 30 Nisan 2017 itibariyle sonuçlanan finansal yılın ardından, 2016/17 dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladı. 1,54 milyar Pound’luk gelir ile yüzde 11 büyüme gerçekleştiren Clifford Chance tarihinin en güçlü performansını gösterdi.

Türkiye de dahil 23 ülkede 33 ofis ile hizmet sunan Clifford Chance, 2016/17 finansal döneminde elde edilen şirket tarihindeki bu en güçlü performansın, küresel ekonomik-politik belirsizlik ve istikrarsızlık ortamına ve zorlu pazar şartlarına rağmen alındığını kaydetti.

“Başarıyı getiren stratejimiz; uluslararası yeterliliklerimize odaklanmak”

Yapılan açıklamada; gelişmekte olan pazarlardaki müvekkil ihtiyaçlarına paralel kaynak yönetimi ile bu başarıya ulaştıklarını belirten Clifford Chance, Asya Pasifik bölgesindeki uzun dönemli yatırımlarını örnek gösterdi. Kaynaklarını yeniden şekillendiren ve organizasyonel yapılanmasını yenileyen Clifford Chance, Güney Doğu Asya için Singapur'u bir hizmet merkez gibi konumlandırarak bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 kar artışı ile sonuçlandığını vurguladı.

Stratejinin bir unsuru olarak çeşitli ülke ve hizmet alanlarındaki lider pozisyonunu en etkili şekilde kullandıklarını ifade eden Clifford Chance, "Tek Kuşak Tek Yol" projesi ve Brexit konusunda yaptığı çalışmaları buna örnek gösterdi. Clifford Chance, Tek Kuşak Tek Yol projesi kapsamında enerji, altyapı ve finans sektöründe gerçekleşen önemli yatırım ve projeleri desteklemek için, Çinli müvekkilleri ile Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki derin deneyimini buluşturdu ve Çin para birimi Renminbi’nin uluslararası para birimi olarak konumlanmasında lider danışman olarak yer aldı. Clifford Chance Brexit’in getireceği dönüşüm kapsamında ise, Kıta Avrupası’nda ve Londra’daki finansal düzenleme, ticaret ve kamu politikası başlıklarında önemli çalışmalara imza attı.

Clifford Chance’in 2016/17’de imza attığı dünya çapında öne çıkan projelerden bazıları şunlar:

* Google’ın internet aramalarını yasaya aykırı manipule etmesi gerekçesiyle 2,4 milyar Euro’luk rekor cezaya çarptırıldığı Avrupa Komisyonu soruşturmasında, FairSearch’e danışmanlık.

* Postal Savings Bank of China'nın 8 milyar dolarlık Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’na kote olma işleminde aracı kuruluşlara danışmanlık. Clifford Chance halen, Çin Halk Cumhuriyeti’nin devlete ait girişimlerinin 1 milyar doların üzerindeki halka arz projelerinin 18’inde danışman olarak rol alıyor.

* China Invesment Corporation'a, ünlü lojistik şirketi Logicor’un Amerikalı Dev Yatırım Şirketi Blackstone’dan 12,25 milyar Euro değerindeki satın alım işleminde danışmanlık.

Siber güvenlik yeni dönem önceliği

Öncelikli ve gelişmekte olan pazarlardaki yatırımlarının devam edeceğini belirten Clifford Chance Amerika kıtasında, siber güvenlik, yatırım fonları, şirket birleşme ve devralmaları başta olmak üzere büyüme hedeflenen hizmet alanlarında, bir yıl içerisinde 9 yeni ortak alındığını açıkladı.

Şirketin yeni stratejisini hayata geçirdiği günden bu yana geçen 2 yıl içerisinde yüzde 14 büyüme ve kâr bazında yüzde 23 artış gerçekleştiren Clifford Chance bu sonuçların, küresel ekonomik-politik belirsizlik ve istikrarsızlık ortamına ve zorlu pazar şartlarına rağmen alındığını belirtti.

Clifford Chance Yönetici Ortağı Matthew Layton geçen iki yıldaki dikkat çekici ilerlemelerinin, arkasında müvekkil odaklı stratejileri olduğunu vurgularken, “Bu sonuçlar, yatırımlarımız ve kaynak yönetimimizin merkezine yerleştirdiğimiz müvekkillerimize en yüksek değerde ve kalitede hizmet sunma prensibimizi destekliyor. Yoğun rekabet içerisinde, sürekli değişim ve gelişimin kaçınılmaz olduğu bir alanda çalışıyoruz. Aynı kendilerinden olduğu gibi müvekkillerimizin de bizden beklentisi yüksek. Bu beklenti sadece kalite, bilgi, öngörü ve hizmetle sınırlı değil. Aynı zamanda bir temel gereklilik. Müvekkillerimiz, en karmaşık ve zor projelerde yaratıcı çözümler için onlarla birlikte, yan yana çalışacak, bilgi, beceri ve uzmanlığa sahip, süreçlere hâkim, yeniliğe açık ve en önemlisi rahat iletişim kurabildikleri, kendilerini ve ihtiyaçlarını anlayan, ilişki yönetimine değer ve önem veren bir şirketle gerçek bir ortaklık arıyorlar. Bu beklentileri karşılamak başarımızın da temelini oluşturuyor.” dedi.

Clifford Chance hakkında:

Clifford Chance, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 23 ülkede 33 ofisi ile dünyanın önde gelen danışmanlık şirketlerinden biri. Clifford Chance yüksek standarttaki küresel hizmet kalitesini, beş kıtada bulunan ofisleri aracılığıyla derinleştirdiği yerel bigi ve becerisi ile birleştirerek sunmakta. 30 yıldan fazla süredir Türkiye'deki önemli projelerde yer alan Clifford Chance. 2011 yılından bu yana İstanbul’da bulunan ofisi ile hizmet veriyor. Türkiye’ye verdiği önem ve uzun dönemli bağlılık, Clifford Chance’e diğer coğrafyalarda olduğu gibi derin bilgi ve deneyimin yanı sıra sınır ötesi işlemler konusunda uzmanlığı da beraberinde getiriyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)