BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCleveland Fed Başkanı: Sağlıklı ekonomi için faiz artırımı sürmeli----

Cleveland Fed Başkanı: Sağlıklı ekonomi için faiz artırımı sürmeli

Cleveland Fed Başkanı: Sağlıklı ekonomi için faiz artırımı sürmeli
24 Haziran 2017 - 03:35 www.finansgundem.com

Cleveland Fed Başkanı Mester, Fed’in ülke ekonomisini riske atmamak için faiz artışlarına devam etmesi gerektiğini bildirdi

ABD Merkez Bankası (Fed) Cleveland Şubesi Başkanı Loretta Mester, bankanın faiz artırımlarına devam etmesi gerektiğini belirterek, "Faiz artışları ekonomiyi sağlıklı tutma amacını taşıyor, büyümeyi yavaşlatmayı değil" ifadesini kullandı.

Mester, kentte yaptığı konuşmada, Fed’in ülke ekonomisini riske atmamak için faiz artışlarına devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Amerikan ekonomisinin temellerinin, başta tüketici talebi olmak üzere sağlam olduğunu vurgulayan Mester, buna karşın birkaç enflasyon raporunun daha zayıf gelme olasılığına işaret etti.

Mester, ayrıca bankanın 4,5 trilyon dolarlık bilançosunun bu yıl içinde küçültülmeye başlanmasını desteklediğini belirtti.

Loretta Mester'in Faiz artışlarını destekleyen mesajları, Fed'in St. Louis Şubesi Başkanı James Bullard'ın yine bugün yaptığı açıklamalarla çelişti. Bullard, "Ekonominin düşük büyüme, düşük enflasyon ve düşük faiz rejimine sıkıştığı bu dönemde yeni faiz artışları için neden yok. FOMC temel makroekonomik gelişmelerin gelecek çeyreklerde nasıl evrildiğini görmek için bekleyebilir." ifadesini kullanmıştı.

Mester ve Bullard'ın Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinde (FOMC) bu yıl oy hakkı bulunmuyor. Buna karşın, iki bölgesel Fed başkanı, FOMC toplantılarına katılarak fikir beyan ediyor ve bankanın ekonomik beklentilerinin belirlenmesine katkı sağlıyor.

FOMC geçen hafta biten haziran toplantısında politika faizini 25 baz puan daha artırarak yüzde 1,00-1,25 aralığına çıkarmıştı. Bu, Fed'in bu yılki ikinci faiz artışı olurken, FOMC üyeleri yıl bitmeden bir faiz artışı daha yaparak 2017'yi toplamda üç faiz artışıyla kapatma beklentisini korumuştu.

FOMC'nin kalan 4 toplantısı, 25-26 Temmuz, 19-20 Eylül, 31 Ekim-1 Kasım ve 12-13 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

St. Louis Fed Başkanı: Yeni faiz artışları için neden yok

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)