BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCizre'de Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı----

Cizre'de Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı

Cizre'de Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı
26 Ağustos 2016 - 07:53 www.finansgundem.com

Şırnak'ın Cizre ilçesi polis kontrol noktasına, bombalı araçla saldırı düzenlendi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 11 polisin şehit olduğunu, 78 kişinin de yaralandığını duyurdu. RTÜK'ten de, saldırıya ilişkin yayın yasağı geldi.

Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi.

Olayda yaralananlar 112 Acil Servis ekiplerince Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şırnak Valiliği, Cizre'de gerçekleştirilen bombalı saldırıda 11 polisin şehit olduğunu bildirdi.

Açıklamada şu ifade kullanıldı:

'İlimiz Cizre ilçesinde bu sabah saat: 06.45 civarında PKK Terör örgütünce emniyet müdürlüğü çevik kuvvet birim amirliğinin bulunduğu bina girişine patlayıcı yüklü hafriyat kamyonu ile intihar saldırısında
bulunulmuş olup Hain saldırı sonucu (11) polis memurumuz şehit olmuştur. (3) sivil (75) polis memuru olmak üzere toplam (78) yaralımız mevcut olup bunlardan (4) ü ağır olmak üzere (5) yaralımız Diyarbakır Dicle üniversitesine, (4) yaralımız Mardin devlet hastanesine sevk edilmiştir. (2) yaralımızın Cizre devlet hastanesinde tedavisi devam etmektedir. Diğer yaralılarımız birkaç saat gözetim altında kaldıktan sonra taburcu edilecektir. Konu ile ilgili çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Şehit Polislerimize Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Hain saldırı için Akdağ'dan üzücü açıklama!

Hastaneler teyakkuza geçirildi

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GELDİ

Bu arada RTÜK, Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

Yasak kararında şunlar kaydedildi:

- Patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara,

- Olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir.

"EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI YIKILDI"

Cizre'deki gazeteci Abidin Yel, NTV yayınına katılarak ilçede yaşananları anlattı:

"Patlamanın olduğu yeri şu an görebiliyorum.
Sabah saatlerinde ilçe girişindeki polis noktasına yaklaşan PKK'lı teröristler, rutin kontrole takılınca aracı patlatıyor. Büyük bir patlama oldu, ilçedeki iş yeri ve evlerin camları kırılmış durumda. Hatta garnizon komutanlığının duvarı da hasar gördü.
Benim gördüğüm, emniyet müdürlüğü binası yıkılmış durumda. İtfaiye yangına müdahale ediyor, enkazdan çıkarılan yaralılar da hastaneye kaldırılıyor.
Patlama sonrası Şırnak - Cizre karayolu trafiğe kapatılmış durumda. Patlama sonrası silah sesleri de duyuldu."

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ACİL ÇAĞRI

Saldırı sonrası Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak'taki sağlık personeli acil göreve çağrılırken, 12 ambulans ve 2 heliopter bölgeye sevk edildi

Cizre'de Çevik Kuvvet'e saldırıdan ilk görüntüler

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)