BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇipras, zafer nidaları atıyor----

Çipras, zafer nidaları atıyor

Çipras, zafer nidaları atıyor
21 Ağustos 2018 - 13:40 www.finansgundem.com

Yunanistan Başbakanı Çipras, ülkesinin son kurtarma paketinden başarıyla çıkması ardından zafer nidaları atarak, "Ülkemiz kendi geleceğini şekillendirme hakkını yeniden geri almıştır" dedi

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkesinin son kurtarma paketinden başarıyla çıkması ardından yaptığı açıklamada, artık daha güzel günler beklemeleri için iyi nedenleri olduğunu söyledi.

Ülkede dokuz yıldır süren borç krizi de böylece biterken Çipras adeta zafer nidaları atarak şunları söyledi: "Bugün ülkemizde yeni bir günün şafağı doğuyor. Bugün tarihi bir gün. Kurtarma paketleri, kemer sıkma politikaları, resesyon ve sosyal açıdan çoraklaşma nihayet bitti."

"Ülkemiz kendi geleceğini şekillendirme hakkını yeniden geri almıştır" ifadelerini de kullanan Çipras, konuşmasında Yunanistan'ın 2010 yılından bu yana modern bir Odesa Destanı yaşadığını da sözlerine ekledi. Çipras'ın, bu açıklamalarını Odesa'nın 10 yıl sonra ülkesine ilk geldiği yer olan İthaka adasına bakan bir tepede yapması da dikkat çekti.

10 YILLIK DÖNÜŞ

Eski Yunan’da, şair Homeros’un yazdığı varsayılan iki büyük destandan biri olan Odesa Destanı, İlyada'nın devamı niteliğindedir. Yunan kahraman Odesa'nın Truva'nın düşüşünden sonra vatanı İthaka'ya yaptığı maceralarla dolu uzun yolculuğu anlatır. 10 yıl süren savaştan sonra Odesa'nın İthaka'ya dönmesi 10 yılını alır.

"KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLİR"

Euro bölgesinin kurtarma fonu olan Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM), Yunanistan'ın, içine düştüğü borç krizinin sürekli etkileriyle mücadelesine yardımcı olmak için Ağustos 2015'te kabul edilen üç yıllık kurtarma programından başarıyla çıktığını açıklamıştı.

ESM yönetim kurulu başkanı Mario Centeno dün yaptığı yazılı açıklamda, "Bugün ESM programını, bundan sonra ek kurtarma programlarına başvurmadan, güvenle sonuçlandırabiliriz. 2010 başından bu yana ilk kez Yunanistan kendi ayakları üzerinde durabilir" dedi.

Centeno, "Bu Yunan halkının olağanüstü çabaları, mevcut Yunan hükümeti ile iyi bir işbirliği ve Avrupalı ortakların kredi verme ve borç silme yollarıyla sağladığı destek sayesinde mümkün oldu" şeklinde konuşmuştu.

60 MİLYAR EURO HARCADI

ESM, Yunanistan'da makroekonomik uyum ve bankaların yeniden sermayelendirilmesini desteklemek amacıyla üç yıl boyunca 61.9 milyar euro harcadı. Fon, program kapsamında Atina'ya verilecek olan 24.1 milyar euroya artık gerek kalmadığını bildirdi. (Uzmanpara)

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dhgx24 Ağustos 2018 07:48

    He he kurtardin. Gel bensana şeker verecem...

  • mustafa21 Ağustos 2018 14:37

    tebrikler adamlar 10 sene demeden ülkelerini krizden borç dan çıkardılar. ya türkiye battık ça battı hemde allah kuran müslümanlık diyenlerin sayesinde

  • Polaris21 Ağustos 2018 17:13

    Senin kafan güzel mi , yoksa hiç mi okumuyorsun , biyere çıktığı yok , GSMH %150 borç yerli yerinde duruyor , bu sadece bir program